Време кога сè е во селфи фотките и мозокот не е најважен: Добредојдовте во модерниот свет!


Време кога сè е во селфи фотките и мозокот не е најважен: Добредојдовте во модерниот свет!

Еден италијански илустратор кој моментално живее во Мексико Сити е само уште еден илустратор кој одлично ја доловува реалноста на модерниот свет.

taznata-vistina-za-moderniot-svet-niz-ilustracii-01.jpg

Во неговите минималистички илустрации кои ги објавува на својот Инстаграм профил, тој ни покажува дека денес постои еден тип на дигитално самољубие кои произлезе од трендот на правење селфи фотографии, желбата да изгледаме добро на социјалните мрежи, желбата да откриеме сè за себе на Фејсбук...

Понатаму го поставува прашањето на тоа кога ќе решиме да станеме свесни за сериозните проблеми кои ги носи начинот на кој живееме - кога ќе решиме да се ослободиме од работата која не води до напредок, кога ќе станеме свои и ќе започнеме да се концентрираме на работите кои навистина вредат.

Илустрациите на овој неверојатен уметник:

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

12 најбизарни изуми на кои жените во светот трошат пари Oд влошки против „камилско стапало“ до перница за гради за тие што спијат на стр...
Денес е светски на спиењето - Спални соби во кои сакаме да го „прослав... Сонот ни е неопходен на сите за квалитетен живот, а денес го одбележуваме денот ...
15 работи кои ќе ви го олеснат животот за помалку од 20 долари Постојат толку многу модерни дизајни и изуми кои може да ги решат вашите секојдн...