Работи кои ги има само Јапонија, а се потребни на целиот свет


Работи кои ги има само Јапонија, а се потребни на целиот свет

На остатокот од светот му се потребни многу работи какви што ги има само во Јапонија.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-01.jpg

На пример:

1. Бензински каде можете каде сакате да се паркирате додека полните бензин.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-1.jpg


2.
Звучници кои свират тивка музика кога почнува да заоѓа сонцето за да ги предупреди децата дека е време за дома.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-2.png


3.
Вежби на јавни места.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-3.gif


4.
Јавни шкафчиња во кои можете да си ја заклучите чистата облека, да се пресоблечете во тренерки и да трчате во парковите и шумите.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-4.png


5.
Такси врати кои сами се затвораат и отвораат.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-5.jpg


6.
Избори на оброци од машина за вработените уште пред да влезете во ресторанот, да ви ја подготват храната.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-6.png


7.
Продавници со нудли и жешка вода, ако веднаш ви се јаде.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-7.jpg


8.
Веќе сварени јајца кои некако се зачинети однатре.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-8.jpg


9.
Чаши со мраз, ако сакате ладно кафе од автомат, наместо топло.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-9.png


10.
Држачи за чадор на велосипед за да можете да возите и двете раце да ги употребувате.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-10.jpg


11.
Тоалетни школки кои сами се греат пред да седнете на нив.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-11.jpg


12.
Топли бањи секаде среде центар, ако итно морате да се релаксирате од напорниот работен ден.

raboti-koi-gi-ima-samo-vo-japonija-a-se-potrebni-na-celiot-svet-12.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Пред vs. потоа: 16 неверојатни трансформации на стари работи во домот Со малку љубов и труд можете на старите работи да им дадете нов живот, без разли...
15 секојдневни предмети кои биле дизајнирани со друга намена Многу од предметите кои секојдневно ги употребуваме биле пронајдени за сосема по...
Совршена за изолација – како изгледа подземна куќа од 2 милиони долари? (фото) Ако сакате вистински да се изолирате од светот и при рака имате 2 милиони долари...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg