„Toblerone“ крие мечка, „BMW“ пропелер: Тајни кои ги кријат најпознатите логоа


„Toblerone“ крие мечка, „BMW“ пропелер: Тајни кои ги кријат најпознатите логоа

Логоата на компаниите имаат за цел да допрат до потршувачите на несвесно ниво, па логично е во себе да кријат и тајни симболи и информации.

toblerone-krie-mecka-bmw-propeler-tajni-koi-gi-krijat-najpoznatite-logoa-01.jpg

Неколку логоа и тајните кои ги кријат во себе:

1. „BMW“

„BMW“ е кратенка од Bavarian Motor Works, а амблемот на компанијата го претставува баварското знаме. Меѓу другото, логото прикажува и пропелер од авион наспроти сино небо. Во случај да не сте знаеле, „BMW“ на почетокот правеле авионски мотори.

2. „Cisco“

Логото на „Cisco“ прикажува електромагнетен бран, но исто така го крие и мостот Голденгејт. Името е кратенка и од самиот град San Fran(Cisco).

3. „Toyota“

Секоја буква од името на оваа компанија можете да ја најдете и во нејзиното лого

4. „FedEx“

„FedEx“ крие стрелка во своето лого.

5. „Toblerone“

A, „Toblerone“ крие мечка во планината.

6. „Yamaha“

„Yamaha“ сега има различни производи, но на почетокот правеле само пијана. Па, логото на компанијата е три виљушки за штимање.

7. „Sony Vaio“

Логото е интегрирање на аналогна и дигитална технологија (бранови и бинарни кодови).

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

15 секојдневни предмети кои биле дизајнирани со друга намена Многу од предметите кои секојдневно ги употребуваме биле пронајдени за сосема по...
Кои се дизајнерите на логоата на најпознатите бендови? Во периодот на ‘70тите и ‘80тите се создавала (можеби) најдобрата музика. Култни...
Тетоважи со скриено, но длабоко значење (фото) Додека едни го гледаат само како уметност, за некои луѓе, тетоважата е симбол ко...

Најчитани неделава