19 пати кога дизајнерите за мебел се надминале себеси


19 пати кога дизајнерите за мебел се надминале себеси

Дизајнерите ја имаат најкреативната и најтешката работа истовремено, посебно кога треба да смислат парче мебел кое ќе биде прифатено од илјадници и милиони луѓе.

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-001.jpg

Тоа значи дека мебелот треба да задоволува различни барања и критериуми, да биде функционален и удобен, а во повеќето случаи и да заштеди простор.

Ова се 19 пати кога без сомневање дизајнерите се надминале себеси:

Кујна и трпезарија во едно

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-1.jpeg

Полица која ако се расклопи може да се направат 3 посебни масички

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-2.jpg

Транспарентни маси

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-3.jpg

Удобен кревет кој се склопува во шанк

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-4.jpg

Столче кое „се губи“ во масата

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-5.jpg

Столче за оние кои си ја ценат приватноста

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-6.jpg

Тросед за сечиј вкус

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-7.jpg

„Ракета“ која се претвора во елегантен мебел за на тераса

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-8.jpg

Две во едно - двосед и кревет

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-9.jpg

Речиси магичен тепих

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-10.jpg

Столчиња кои не заземаат простор

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-11.jpg

Полица или столчиња и маса - изборот е ваш

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-12.jpg

Масичка за кафе која се шири

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-13.jpg

Креветот во кој сè ви е на дофат на рака

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-14.jpg

За љубителите на книги кои немаат простор за библиотека

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-15.jpg

Кревет кој „лета“

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-16.jpg

Кревет - нишалка

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-17.jpg

Вртлог за излежување

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-18.jpg

Удобно, огромно гнездо

19-pati-koga-dizajnerite-za-mebel-se-nadminale-sebesi-19.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Кога дизајнерите ќе ги претворат обичните работи во генијални ремек-дела (фото) Многупати дизајнерите знаат да нè изненадат со својата работа и генијална креати...
Би спиеле во луксузен кревет-школка? Инспириран од бајката за „Малата сирена’’, португалскиот производител на луксузе...
Пред своето време: 5 воскреснати ретро дизајни од Данска кои се повторно во мода Неодамна во Копенхаген се одржа манифестацијата „3 дена дизајн“ каде што многу б...