Дизајнерски експерименти кои се покажале како генијални


Дизајнерски експерименти кои се покажале како генијални

Понекогаш и најмалите промени и експерименти може да ја подобрат функционалноста на секојдневните апарати и предмети.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-001.jpg

Како на пример, овие 13 дизајнерски експерименти кои се покажале како крајно корисни:

Копче за лифт поставено на почетокот од ходникот, за додека да стигнете до лифтот, вратите да се отворат.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-1.jpg

Апаратче за оставање бакшиш кога немате ништо ситно, туку само картичка.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-2.jpg

Пластични садови со посебно одвоен сад за сос.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-3.jpg

Закачалки со кои никогаш повеќе нема да помешате што сакате да купите, а што да вратите.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-4.jpg

Количка за пазарување со која може да го пресметате крајниот износ кој треба да го платите на каса.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-5.jpg

Чешма за луѓе и кучиња.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-6.jpg

Шолја со просторче за кесичката чај.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-7.jpg

Додаток кој го олеснува миењето раце на децата.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-8.jpg

Гуми за џвакање со додаток кесички, за кога ќе сакате да ги фрлите.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-9.jpg

Продолжен кабел, но овојпат вграден, за да нема непотребни кабли по дома.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-10.jpg

Чешма над казанчето за заштеда на вода – истата вода со која ги миете рацете се користи и за чистење на школката.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-11.jpg

Додатоци со кои штиклите веќе нема да се закопуваат.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-12.jpg

Бонус: Вински сладолед – 5% алкохол за 100% уживање.

dizajnerski-eksperimenti-koi-se-pokazale-kako-genijalni-13.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Zara го промени логото - луѓето се збунети и Твитер е преплавен со ком... „Новото лого на Zara всушност се обидува да ме стисне во нивната облека“ е една ...
Дизајни за кои сигурно ќе кажете „каде да ги најдам?!“ Понекогаш едноставно е доволно само да видите некој предмет за да сфатите дека в...
Кујнски дизајни кои ги олеснуваат честите и досадни проблеми при готве... Комфорот и корисноста се двете основни работи кои секој сака да ги има во кујнат...