Кина ја отвори најубавата библиотека во светот со 1,2 милиони книги на полиците


Кина ја отвори најубавата библиотека во светот со 1,2 милиони книги на полиците

Сместена во културниот округ Бинхај во Тијанџин, Кина официјално ја има најубавата библиотека која светот некогаш ја видел.

kina-ja-otvori-najubavata-biblioteka-vo-svetot-so-1-2-milioni-knigi-na-policite-001.jpg

Се простира на 34,000 метри квадратни и на нејзините полици може да се наредат точно 1,2 милиони книги.

Биле потребни 3 години за да се изгради, а во нејзин склоп влегуваат повеќе катчиња за читање, централен дел за опуштање, канцеларии, простории за состаноци, како и аудио/видео соби на најгорниот кат.

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

12 најбизарни изуми на кои жените во светот трошат пари Oд влошки против „камилско стапало“ до перница за гради за тие што спијат на стр...
10 библиотеки кои изгледаат како да се излезени од волшебниот свет на ... Дури и да не сте љубител на пишаниот збор, морате да признаете дека некои библио...
Жена направи бесплатна мини-библиотека од дрво старо 110 години Токму кога мислиме дека ништо не може да ни ја врати вербата во човештвото кое п...