6 изуми кои ќе ни ја олеснат иднината


6 изуми кои ќе ни ја олеснат иднината

Одењето на стоматолог повеќе нема да ви биде еднакво на хорор филм, плус, можеби ќе успеете да го стигнете другарот на маратонот.

6-izumi-shto-kje-ni-ja-olesnat-idninata-01.jpg

Изумите кои ќе доминираат во иднината можеби сега ви изгледаат како сцена од научно фантастичен филм, но тие ќе дојдат во нашите животи многу побрзо од што мислиме.

Ќе не направат посилни и ќе ни го поедностават животот.

6 изуми што доаѓаат навистина наскоро:

Сензори на сите страни

Во иднина ќе има сензори и апликации кои постојано ќе ја мерат количината на хранливи состојки во храната што ја консумираме, ќе го следат нивото на кислород во нашата крв, па работата на нашето срце и низа други процеси.

Со тоа дијагностицирањето на болестите ќе биде значително олеснето.

6-izumi-shto-kje-ni-ja-olesnat-idninata-02.jpg

Роботи за друштво

Веќе има напредни роботи, но во иднината роботите ќе може да ни бидат пријатели.

Тие ќе бидат на едно ново напредно ниво каде ќе танцуваат, ќе се смеат, ќе зборуваат со нас и ќе станат дел од нашето секојдневие.

6-izumi-shto-kje-ni-ja-olesnat-idninata-04-08.gif

Поправка на забите без бушење

Сонот на сите деца за поправка на забите без користење на „страшните“ алатки за бушење ќе биде остварен.

Специјалниот гел Brix 3000 ќе се нанесува на забот и ќе ја омекне областа со кариес, а ќе го заштити здравиот дел, па така кариесот ќе може лесно да се отстрани. Процедурата ќе биде комплетно безбедна.

Патики што ќе ви помогнат да се движите побрзо

Новите Futurecraft 4D ќе се прават индивидуално за секој по големина, форма, флексибилност и низа други карактеристики.

Ќе се принтаат специјално за вас со помош на 3Д технологија веднаш штом појдете во продавницата.

6-izumi-shto-kje-ni-ja-olesnat-idninata-05.jpg

Гуми за автомобил кои се адаптираат

Гумите ќе бидат изработени со помош на 3Д печатач од специјални материјали и ќе се прилагодуваат на патот во зависност од временските услови и состојбата на патот.

6-izumi-shto-kje-ni-ja-olesnat-idninata-06.jpg

Роботи хирурзи

Дури и сега некаде во светот робот хирург изведува операција. Модерните медицински училишта ширум светот ги учат идните хирурзи не само како да држат скалпел, туку и како да управуваат роботи за време на операција.

Од една страна хирургијата ќе стане покомплексна, но од друга страна ќе може да се изведуваат операции на големина далечина само преку интернет врска на хирургот со локалната опрема – робот.

6-izumi-shto-kje-ni-ja-olesnat-idninata-07.png

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

10 брилијантни изуми кои го прават секојдневниот живот подобар Како што сите знаеме, среќата е во малите нешта. На сите во секојдневието н...
12 најбизарни изуми на кои жените во светот трошат пари Oд влошки против „камилско стапало“ до перница за гради за тие што спијат на стр...
Диетална вода, градник за мажи, пиво за жени... Дали ова се најглупави... За целата генијалност која постои во секојдневните пронајдоци, постојат некои пр...