Специјално дизајнирани предмети кои имаат цел да ве изнервираат (фото)


Специјално дизајнирани предмети кои имаат цел да ве изнервираат (фото)

„Непријатно“ (Uncomfortable) е насловот на колекцијата дизајнирани предмети кои имаат само една цел – да направат да се чувствувате токму така и намерно да ве изнервираат.

Specijalno-dizajnirani-predmeti-koi-imaat-cel-da-ve-iznerviraat-01.jpg

Проектот започнал откако архитектката Катерина Кампрани не успеала да ги заврши студиите по индустриски дизајн во2011 година и ѝ се сменила перцепцијата за нештата.

Целта е да се смени изгледот на предметите кои ги употребуваме секојдневно и истите да ве изненадат и насмеат, но и да ве замислат малку.

Но, поентата е уште подлабока – ве тера да размислите колку не ги цениме предметите околу нас и ги земаме здраво за готово.

Што доколку би изгледале вака? Чаша вино од која е практично невозможно да се напиете, кантичка со која не може да се полеваат цвеќиња, тенџере со рачки на едната страна една до друга?

Зарем животот нема да е многу посложен и уште постресен?

Обидете се да не се изнервирате премногу од дизајните на Катарина од Атина:

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

15 секојдневни предмети кои биле дизајнирани со друга намена Многу од предметите кои секојдневно ги употребуваме биле пронајдени за сосема по...
Од старите парчиња во домот до нови кул дизајни, со малку труд и речиси без пари Како од стариот стол да направите полица за чевли? Како може да добиете одлична ...
Кул дизајни кои се доказ дека и обичните работи може да бидат ремек-дела Иако сме навикнати некои секојдневни работи да ги гледаме со еден ист дизајн, се...

Најчитани неделава