Урбани дизајни кои може да најдат примена во секој град (фото)


Урбани дизајни кои може да најдат примена во секој град (фото)

Многу луѓе сакаат поголемиот дел од времето да го поминат на отворено, наместо да се затворат дома.

urbani-dizajni-koi-mozhe-da-najdat-primena-vo-sekoj-grad-foto-01.jpg

Но, за да ги поминуваме времето на јавни места, во паркови и шетајќи по улици, треба нешто да нè натера да посакаме да го правиме тоа.

Затоа е важно улиците и објектите да изгледаат привлечно, но и чисто, а градовите да се погрижат да постојат необични клупи, уникатни улични ламби и други интересни дизајни.

Во Скопје, може да се пофалиме со уметнички дела насликани на трансформатори кои изгледаат неверојатно.

Сепак, не би ни дошле лошо уште неколку изуми, а овие дизајни и слични на нив може добро да му дојдат на секој град:

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Дизајни за кои сигурно ќе кажете „каде да ги најдам?!“ Понекогаш едноставно е доволно само да видите некој предмет за да сфатите дека в...
Кул дизајни кои се доказ дека и обичните работи може да бидат ремек-де... Иако сме навикнати некои секојдневни работи да ги гледаме со еден ист дизајн, се...
Генијални клупи кои ќе му дадат шарм на секој град (фото) Клупа обрасната со дрво или пак клупа која „порачува“ дека сте отворени за разго...