10 брилијантни изуми кои го прават секојдневниот живот подобар


10 брилијантни изуми кои го прават секојдневниот живот подобар

10-brilijantni-ednostavni-izumi-koi-go-pravat-sekojdnevniot-zivot-podobar-01.jpg

Како што сите знаеме, среќата е во малите нешта. На сите во секојдневието ни е потребно нешто практично, па макар и да е некоја ситница. 

Во продолжение неколку „мали“ дизајни, кои го прават светот подобар и попрактичен.

Огледала за во бања со греач кој ја отстранува замагленоста на огледалото

Секако, постои можност да ја спречите појавата на замагленост на вашето огледало преку употреба на пена за бричење или фен, меѓутоа што ако не мора воопшто да се грижите?

10-brilijantni-ednostavni-izumi-koi-go-pravat-sekojdnevniot-zivot-podobar2.jpg

Знак за „лизгав под“ во форма на банана

Секако, светлата жолта боја на обичните знаци е доволно забележлива, меѓутоа кој не би забележал ваков знак? Самата симболика заслужува награда.

10-brilijantni-ednostavni-izumi-koi-go-pravat-sekojdnevniot-zivot-podobar3.jpg

Копчиња во лифт кои се притискаат со нога

Овој изум е за мажите на кои егото не им дозволува да признаат дека се пренатоварени, или кои не сакаат да одат втор пат до автомобилот.

10-brilijantni-ednostavni-izumi-koi-go-pravat-sekojdnevniot-zivot-podobar4.jpg

Количка за во супермаркет со чија помош никогаш нема да се изгубите

Колку е практично да имате количка со GPS во супермаркетот во кој пазарите? На неа има мапа од маркетот и локација на сите производи.

10-brilijantni-ednostavni-izumi-koi-go-pravat-sekojdnevniot-zivot-podobar5.jpg

Јавна чешма приспособена за миленици

Додека кај нас се бркаат кучињата од јавните чешми, некаде во светот размислуваат како да им го подобрат животот и нив.

10-brilijantni-ednostavni-izumi-koi-go-pravat-sekojdnevniot-zivot-podobar6.jpg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

12 најбизарни изуми на кои жените во светот трошат пари Oд влошки против „камилско стапало“ до перница за гради за тие што спијат на стр...
Иновација од ИКЕА - Завеси кои го прочистуваат воздухот дома Ако имате доволно зеленило во домот, воздухот ќе биде почист и посвеж за дишење....
Диетална вода, градник за мажи, пиво за жени... Дали ова се најглупавите пронајдоци во светот? За целата генијалност која постои во секојдневните пронајдоци, постојат некои пр...