Кујнски алатки кои се дизајнирани да ви заштедат време и нерви


Кујнски алатки кои се дизајнирани да ви заштедат време и нерви

Иако честопати инвестираме во класични кујнски прибори кои имаат за цел да ни ја олеснат работата при готвење, постојано се соочуваме со истите проблеми кои честопати чинат и време и нерви.

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-001.jpg

За среќа, живееме во време кога иновациите не престануваат, а идеите се покорисни од било кога.

Така, некои генијални умови дошле до овие кујнски изуми кои се граничат со генијалност:

Сечач и чистач на авокадо

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-1.jpg

Дизајн за идеално исечено парче торта

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-2.jpg

Држач за печење сланина

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-3.jpg

Исчистено ракче со еден потег

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-4.jpg

Метална жица за матење со вграден силиконски чистач

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-5.jpg

Прецизен дизајн за лупење цитрусни овошја

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-6.jpg

Капак со кој е невозможно нешто да претече од тенџерето

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-7.jpg

Топол нож со вграден греач за полесно размачкување

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-8.jpg

Силиконска лента за отворање заглавени тегли

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-9.jpg

Ракавици со кои нема шанси да се исечете

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-10.jpg

Држач за користени лажици додека готвите

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-11.jpg

Отворач за тегли

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-12.jpg

Жаби за двоење на жолчки од белки од јајце

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-13.jpg

Суши базука за домашно подготвување јапонски специјалитети

kujnski-alatki-koi-se-dizajnirani-da-vi-zashtedat-vreme-i-nervi-14.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Урбани дизајни кои може да најдат примена во секој град (фото) Многу луѓе сакаат поголемиот дел од времето да го поминат на отворено, наместо д...
Дизајни за кои сигурно ќе кажете „каде да ги најдам?!“ Понекогаш едноставно е доволно само да видите некој предмет за да сфатите дека в...
Кул дизајни кои се доказ дека и обичните работи може да бидат ремек-де... Иако сме навикнати некои секојдневни работи да ги гледаме со еден ист дизајн, се...