Жена направи бесплатна мини-библиотека од дрво старо 110 години


Жена направи бесплатна мини-библиотека од дрво старо 110 години

Токму кога мислиме дека ништо не може да ни ја врати вербата во човештвото кое полека, но сигурно функционира како огромен робот без чувства, се појави една жена со генијална идеја.

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-001.jpg

Наместо целосно да го отстранат дрвото старо 110 години (кое секако морало да биде исечено) било одлучено само да го пренаменат во мини библиотека.

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-01.jpg

Минијатурната библиотека е за целото маало и е комплетно бесплатна, па секој може да остави или да земе книга.

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-02.jpg

Во изработката помогнала и непрофитабилната организација Little Free Library која се труди љубовта кон книгите да ја прошири низ целиот свет.

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-03.jpg

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-04.jpg

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-05.jpg

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-06.jpg

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-08.jpg

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-07.jpg

zena-napravi-besplatna-mini-biblioteka-od-drvo-staro-110-godini-09.jpg

Извор

Би можело да ве интересира:

Дизајни за кои сигурно ќе кажете „каде да ги најдам?!“ Понекогаш едноставно е доволно само да видите некој предмет за да сфатите дека в...
10 идеи како сами да дизајнирате лампиони Сигурно веќе имате премногу лампиони и не ви паѓа на ум да купувате нови сетови ...
Виртуелна прошетка низ најубавата книжарница во Букурешт (фото) Мирис на стари книги, време поминато во тишина, пријатна атмосфера и архитектура...