17 работи кои ги има во Јапонија, а дефинитивно ни требаат и нам


17 работи кои ги има во Јапонија, а дефинитивно ни требаат и нам

Автобуските станици се одделени со стакло од патот, па на овој начин луѓето што чекаат се заштитени од нечистотијата, а се намалува и вревата од автомобилите.

17-raboti-koi-gi-ima-vo-japonija-a-definitivno-ni-trebaat-i-nam-01.jpg

Jaпонија има свои уникатни правила за функционирање и изуми кои ги нема во другите делови од светот.

Јапонците постојано смислуваат нови модерни технологии за да си го олеснат животот.

Интересни јапонски изуми:

Плетени чорапи за ногарки од столици и маси за да се заштити подот од гребење и да нема врева.

17-raboti-koi-gi-ima-vo-japonija-a-definitivno-ni-trebaat-i-nam-02.jpg

Засекување на млекото горе за луѓето со оштетен вид полесно да го препознаат, да не земат по грешка јогурт или чоколадно млеко.

17-raboti-koi-gi-ima-vo-japonija-a-definitivno-ni-trebaat-i-nam-03.jpg

Автоматско отворање на задните врати во такси возилата.

17-raboti-koi-gi-ima-vo-japonija-a-definitivno-ni-trebaat-i-nam-04.jpg

Ленти за загревање и ладење, кои штом ја допрат кожата се случува реакција и ефектите траат од 15 минути до 8 часа и се безопасни.

17-raboti-koi-gi-ima-vo-japonija-a-definitivno-ni-trebaat-i-nam-05.jpg

Новогодишна елка која може да биде наместена за една секунда.

Долна облека за една употреба  и освежителни марамчиња за деновите кога ќе заглавите некаде неочекувано.

17-raboti-koi-gi-ima-vo-japonija-a-definitivno-ni-trebaat-i-nam-06.jpg

За да купите автомобил мора прво да ѝ докажете на полицијата дека имате паркинг место, па многу луѓе поради ова користат јавен превоз.

17-raboti-koi-gi-ima-vo-japonija-a-definitivno-ni-trebaat-i-nam-07.jpg

Гуми за џвакање со колаген кои прават вашата кожа да изгледа младешки и здраво.

17-raboti-koi-gi-ima-vo-japonija-a-definitivno-ni-trebaat-i-nam-08.jpg

Пред да дојде зимата гранките на старите дрвја им е врзуваат за да бидат заштитени од тешките снежни наноси.

Уште 8 работи на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 работи кои тату артистите би сакале да престанете да ги правите Професионалните тату артисти откриваат дека клиентите упорно прават работи што г...
Работи кои ги има само Јапонија, а се потребни на целиот свет На остатокот од светот му се потребни многу работи какви што ги има само во Јапо...
15 секојдневни предмети кои биле дизајнирани со друга намена Многу од предметите кои секојдневно ги употребуваме биле пронајдени за сосема по...

Најчитани неделава