Урбани дизајни со кои секој град е поубаво место за живеење


Урбани дизајни со кои секој град е поубаво место за живеење

Првата помисла кога ќе ги разгледате, дефинитивно ќе ви биде „како кај нас некој не се сетил да направи нешто толку едноставно, а генијално?“

urbani-dizajni-so-koi-sekoj-grad-e-poubavo-mesto-za-ziveenje-001.jpg

Можеби сега ќе ги инспирираме дизајнерите да го направат и нашиот град поубаво, поурбано место за живеење.

Урбани градски дизајни пред кои симнуваме капа:

Автобуска која ве враќа во детството

urbani-dizajni-so-koi-sekoj-grad-e-poubavo-mesto-za-ziveenje-1.jpg

Мрежи за лежење во склоп на дрвена платформа над вода

urbani-dizajni-so-koi-sekoj-grad-e-poubavo-mesto-za-ziveenje-2.jpg

Игра за додека чекате да се запали зелено на семафор

urbani-dizajni-so-koi-sekoj-grad-e-poubavo-mesto-za-ziveenje-3.jpg

Нишалките се супер работа, посебно ако светат навечер

urbani-dizajni-so-koi-sekoj-grad-e-poubavo-mesto-za-ziveenje-4.jpg

Совршена сенка за пикник

urbani-dizajni-so-koi-sekoj-grad-e-poubavo-mesto-za-ziveenje-5.jpg

Дечињата никогаш не сакаат скали... освен ако не се за лизгалки

urbani-dizajni-so-koi-sekoj-grad-e-poubavo-mesto-za-ziveenje-6.jpg

Продолжуваат на следна страна...Би можело да ве интересира:

Урбани дизајни кои може да најдат примена во секој град (фото) Многу луѓе сакаат поголемиот дел од времето да го поминат на отворено, наместо д...
Дизајни за кои сигурно ќе кажете „каде да ги најдам?!“ Понекогаш едноставно е доволно само да видите некој предмет за да сфатите дека в...
15 секојдневни предмети кои биле дизајнирани со друга намена Многу од предметите кои секојдневно ги употребуваме биле пронајдени за сосема по...

Најчитани неделава