Дизајни кои се на граница помеѓу генијални и непотребни


Дизајни кои се на граница помеѓу генијални и непотребни

Креативноста не познава граници, но затоа постојат дизајни кои никако не можеме да ги категоризираме дали се генијални и неопходни или сепак се апсолутно непотребни.

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-001.jpg

Ова се дел од оние ситници кои на прв поглед ќе посакате да ги купите, но кога продобро ќе размислите – што ќе ви се?

Сепак, заслужуваат аплауз за идејата:

Облека за чаша за вино

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-01.jpg

XXL брич

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-02.jpg

Подвижна фотелја - комбинезон

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-03.jpg

Држач за тоалетна хартија и мобилен телефон

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-04.jpg

Перниче со облик на нозе

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-05.jpg

Маркери за одбележување на чашите

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-06.jpg

Очила со кои можете да читате додека лежите

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-07.jpg

Виљушка и сечач за пица во едно

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-08.jpg

Куфер кој се претвора во полица

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-09.jpg

Апостолки со трева на нив

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-10.jpg

Додаток со кој може да јадете со прсти без да се извалкате

dizajni-koi-se-na-granica-pomegju-genijalni-i-nepotrebni-11.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Генијални дизајни без кои нема да може да си го замислите секојдневиет... Понекогаш не сме свесни дека нешто ни е потребно додека не го видиме, а токму та...
Генијални идеи како со тетоважа да ги покриете лузните и белезите од р... Многумина кои имаат лузни по телото гордо ги носат и не се срамат од нив, но има...
6 генијални изуми за кои светот им е благодарен на дизајнерите Научниците и дизајнерите не се рамнодушни на проблемите со средината и постојано...