Моќни урбани дизајни кои сакаме да ги имаме и во Скопје


Моќни урбани дизајни кои сакаме да ги имаме и во Скопје

За да не си го трошите залудно времето додека чекате автобус

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-09.jpg

Лежалки на соларна енергија каде може да се релаксирате и да ги наполните електронските уреди

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-10.jpg

Ескалатор за велосипеди за да не мора да се мачите по угорници

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-11.jpg

Посебен дел на воз за складирање велосипеди за велосипедистите да не зафаќаат дополнително место

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-12.jpg

Автобуси со USB отвори за полнење телефони

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-13.jpg

Вртелешка со желка на подот за децата со инвалидитет да не ја пропуштаат забавата

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-14.jpg

Бариери помеѓу 2 паркинг места за да се избегне гребење на автомобилите

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-15.jpg

M. M. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

13 апсурдни дизајни кои не му затребале на никој, никогаш Иако честопати знаеме да купуваме работи кои реално и не ни требаат, овие апсурд...
Кул дизајни кои се доказ дека и обичните работи може да бидат ремек-де... Иако сме навикнати некои секојдневни работи да ги гледаме со еден ист дизајн, се...
Кул дизајни во кои ќе се заљубите на прв поглед Имагинацијата на вистински професионалните дизајнери не знае за граници, а овие ...