Моќни урбани дизајни кои сакаме да ги имаме и во Скопје


Моќни урбани дизајни кои сакаме да ги имаме и во Скопје

Вистински добрите дизајнери никогаш не разочаруваат со нивните креативни решенија, а овие во продолжение ќе ги посакате за трансформација на вашиот град.

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-01.jpg

Во градовите секогаш има по некои недостатоци кои им пречат на граѓаните па посакуваме да се појави некој да ни ги реши сите проблеми. 

За среќа, постојат дизајнери кои успеваат да најдат одлични решенија, кои ќе бидат истовремено функционални и ќе изгледаат кул, но за жал, не постојат кај нас.

Со овие дизајни секој град добива совршена трансофрмација – ги посакувате ли за полесно секојдневие во Скопје?

Паметен пешачки премин за полесно гледање во лоши временски услови навечер

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-02.jpg

Диспензери за вода кои ги одржува улиците чисти

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-03.jpg

Автобус со мини библиотека за патувањето во градската гужва да биде помалку здодевно

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-04.jpg

Посебна лента на автопат за полнење на електрични возила при возење

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-05.jpg

Паркинг за тротинети

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-06.jpg

Место каде ќе си го заклучите чадорот

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-07.jpg

3D принт на подот од јавниот превоз за позабавно искуство

mokjni-dizajni-koi-site-gi-posakuvame-i-vo-nashiot-grad-08.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Дизајни за кои сигурно ќе кажете „каде да ги најдам?!“ Понекогаш едноставно е доволно само да видите некој предмет за да сфатите дека в...
Улични дизајни кои секој би ги посакал во својот град (фото) Оригиналните улични дизајни се вистинска реткост, а има многу кои сакаат улиците...
13 апсурдни дизајни кои не му затребале на никој, никогаш Иако честопати знаеме да купуваме работи кои реално и не ни требаат, овие апсурд...