Моќни илустрации што ги прикажуваат најголемите проблеми на денешницата
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Doktor 03-06-2020


Моќни илустрации што ги прикажуваат најголемите проблеми на денешницата

Даниел Гарсија е професионален илустратор кој се занимава со политички, социјални и општествени проблеми.

mokjni-ilustracii-shto-gi-prikazhuvaat-najgolemite-problemi-na-deneshnicata-01.jpg

Тој има над 10 години искуство во соработка со разни компании, а долго време сакал преку неговите дела, да ги прикаже проблемите со кои е соочува денешното општество.

Даниел користи неколку медиуми – ги црта илустрациите рачно, а потоа ги бои на таблет. Во зависност од комплексноста, за една илустрација му се потребни од 1 до 3 дена.

Како се менуваат нашите врски поради технологија, колку сме зависни од робувањето на луѓето во сиромашните земји и кои се идеите што нè ослободуваат и заробуваат се само некои од важните прашања што си ги поставил тој.

Погледнете некои од неговите најдобри илустрации што ги обработуваат овие теми:

Што прават оние кои се против абортусот?

mokjni-ilustracii-shto-gi-prikazhuvaat-najgolemite-problemi-na-deneshnicata-02.jpg

Нашите лични робови

mokjni-ilustracii-shto-gi-prikazhuvaat-najgolemite-problemi-na-deneshnicata-03.jpg

Време е да ја исчистиме планетата

mokjni-ilustracii-shto-gi-prikazhuvaat-najgolemite-problemi-na-deneshnicata-04.jpg

Нееднаквоста помеѓу половите сѐ уште постои

mokjni-ilustracii-shto-gi-prikazhuvaat-najgolemite-problemi-na-deneshnicata-05.jpg

Сиромаштија

mokjni-ilustracii-shto-gi-prikazhuvaat-najgolemite-problemi-na-deneshnicata-06.jpg

Кругот на животот

mokjni-ilustracii-shto-gi-prikazhuvaat-najgolemite-problemi-na-deneshnicata-07.jpg

Претераното работење во денешното општество

mokjni-ilustracii-shto-gi-prikazhuvaat-najgolemite-problemi-na-deneshnicata-08.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

Време кога сè е во селфи фотките и мозокот не е најважен: Добредојдовте во модерниот свет! Еден италијански илустратор кој моментално живее во Мексико Сити е само уште еде...
17 обични предмети со најкреативен дизајн Сите „кул“ добри дизајни не само што годат на нашите очи, туку и рушат стереотип...
10 брилијантни изуми кои го прават секојдневниот живот подобар Како што сите знаеме, среќата е во малите нешта. На сите во секојдневието н...

Спонзорирани линкови: