„Направи сам“ проект за со дечињата: Есенски лисја на прозорите дома


„Направи сам“ проект за со дечињата: Есенски лисја на прозорите дома

Направете детето да ги засака боите на есента и секој поглед низ прозорецот да го потсетува зошто есенските денови се прекрасни.

napravi-sam-proekt-za-so-decinjata-esenski-lisja-na-prozorite-doma-01.jpg

Направи сам проектот е едноставен, не ви требаат скапи материјали, ниту комплицирани постапки.

napravi-sam-proekt-za-so-decinjata-esenski-lisja-na-prozorite-doma-02.jpg

Опремете се со:

  • Суви лисја
  • PVA бело лепило
  • Селотејп
  • Пластична фолија

napravi-sam-proekt-za-so-decinjata-esenski-lisja-na-prozorite-doma-03.jpg

Забавата и постапката изгледаат вака:

Собраните лисја ги мачкате со лепило, ги редите на пластичната фолија и чекате да се засушат и фиксираат.

napravi-sam-proekt-za-so-decinjata-esenski-lisja-na-prozorite-doma-04.jpg

napravi-sam-proekt-za-so-decinjata-esenski-lisja-na-prozorite-doma-05.jpg

Потоа ги лепите со селотејп за прозорите и вратите со стакло, па прицврстувате со селотејп.

Крајниот резултат е прекрасен:

napravi-sam-proekt-za-so-decinjata-esenski-lisja-na-prozorite-doma-06.jpg

napravi-sam-proekt-za-so-decinjata-esenski-lisja-na-prozorite-doma-07.jpg

napravi-sam-proekt-za-so-decinjata-esenski-lisja-na-prozorite-doma-08.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

15 секојдневни предмети кои биле дизајнирани со друга намена Многу од предметите кои секојдневно ги употребуваме биле пронајдени за сосема по...
Ја сакаме дома - маса која изгледа како касета (фото) Секој ќе ја сака - во тоа сме сигурни, бидејќи секој посакува да има дома уникат...
Улични дизајни кои секој би ги посакал во својот град (фото) Оригиналните улични дизајни се вистинска реткост, а има многу кои сакаат улиците...

Спонзорирани линкови:

Најчитани неделава