Прескапи секојдневни предмети од најпознатите луксузни брендови

Chanel бумеранг од 1.300 долари, Versace скејтборд од 700 долари, сад за сапун од Hermes по цена од 480 долари – одвреме-навреме, познатите модни брендови изненадуваат со обични предмети кои ги продаваат за огромни суми.

preskapi-sekojdnevni-predmeti-od-poznatite-luksuzni-brendovi-01.jpg

Најпознатите модни брендови освен облеката и модните додатоци, некогаш вклучуваат навистина чудни работи во нивните колекции. Уште побизарни се цените по коишто ги продаваат.

Погледнете дел од необичните работи што биле дел од колекциите на познатите брендови:

Chanel бумеранг

Познатиот француски бренд ги изненади сите кога во колекцијата пролет/лето 2017 вклучи и „луксузен“ бумеранг. Бумерангот е направен од дрво и чини дури 1.300 долари.

preskapi-sekojdnevni-predmeti-od-poznatite-luksuzni-brendovi-02.jpg

Минијатурни играчки од Prada

Во 2018-та Prada ја претстави колекцијата наречена Pradamalia која ја сочинуваат неколку мали играчки во форма на животни. За разлика од играчката на Chanel, овие се „поевтини“ - најевтината се продава за 260 долари. Некои модели се поскапи и достигнуваат цена до 860 долари.

preskapi-sekojdnevni-predmeti-od-poznatite-luksuzni-brendovi-03.jpg

Versace скејтборд

Ако сте скејтер и сакате да бидете тренди, можете да си купите скејтборд со препознатливиот дизајн на Versace, по цена од 700 долари.

preskapi-sekojdnevni-predmeti-od-poznatite-luksuzni-brendovi-04.jpg

Играчка за правење меури од сапуница од Tiffany & Co.

Познатиот бренд за накит направи играчка за правење меури од сапуница, изработена од чисто сребро. Цената на оваа играчка е 275 долари.

preskapi-sekojdnevni-predmeti-od-poznatite-luksuzni-brendovi-05.jpg

Тула од брендот Supreme

Не е познато која е функцијата на тулата од американскиот бренд Supreme, но тие сепак ја продаваа по цена од 30 долари. Наводно, повеќе не можете да ја купите тулата од продавница на брендот, но можете да ја најдете онлајн по цена од околу 200 долари.

preskapi-sekojdnevni-predmeti-od-poznatite-luksuzni-brendovi-06.jpg

Секојдневни предмети од Hermes

Идејата зад овие предмети и алатки е навистина интересна. Познатиот бренд решил да направи колекција од разни секојдневни предмети, користејќи материјали што им останале, со цел да не ги фрлат, туку да ги рециклираат.

Сепак, цените се превисоки – отворачот за вино и приврзокот за клуч чинат 385 долари, а престилката за готвење чини дури 2.475 долари.

preskapi-sekojdnevni-predmeti-od-poznatite-luksuzni-brendovi-07.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Идеја од креативна Македонка – како да направите сами држач за велигденски јајца? Креативна Македонка која живее во Холандија со видео постапка покажува како со д...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg