18 генијални дизајни на секојдневни предмети и градби (фото)


18 генијални дизајни на секојдневни предмети и градби (фото)

Кај предметите и продуктите што ги користиме секојдневно, најважно ни е да бидат практични и ефикасни.

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-01.jpg

Но некогаш дизајнерите прават одличен спој на практичното со некој навистина генијален дизајн.

Од дезен на мантил кој се појавува само на дожд, па сè до кран офарбан како жирафа, погледнете 18 примери за вакви генијални дизајни:

Улица која изгледа како килим

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-02.jpg

„Си купив филџан со Бенџамин Франклин со посебно место за конецот од вреќичката чај, така што изгледа како летало“

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-03.jpg

Интересен дизајн на амбалажа за млеко

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-04.jpg

Палета сенки за очи инспирирани од Сончевиот систем

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-05.jpg

„Логото на мојот чадор се покажува само кога е влажен“

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-06.jpg

„На мојот мантил за дожд се појавува цветен дезен кога е намокрен“

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-07.jpg

„Имам часовник на кој ротираат бројките наместо стрелките“

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-08.jpg

Шише вода со планина на долниот дел

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-09.jpg

Барби кукла во витилиго

18-genijalni-dizajni-na-sekojdnevni-predmeti-i-gradbi-foto-10.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

Генијални клупи кои ќе му дадат шарм на секој град (фото) Клупа обрасната со дрво или пак клупа која „порачува“ дека сте отворени за разго...
Генијални идеи на кои никогаш не би се сетиле, а би ви биле од корист Благодарение на некои луѓе со креативни идеи и замисли, секојдневието со тек на ...
Генијални идеи и решенија кои ќе посакате да постојат и кај нас Во последно време сè почесто нè изненадуваат нови дизајни и идеи кои некој ги из...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg