Тобоган во трговски центар и уште 15 кул изуми од земјите во светот кои ги сакаме и кај нас

Во Турција има машини за хранење на бездомните животни од кои излегува храна секојпат кога во нив ќе фрлите отпад што може да се рециклира.

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-01.jpg

Низ земјите во светот има низа кул изуми. Од Јапонија до САД, кои работи би си ги посакале да ги имаме и кај нас?

Кул изуми од светот:

Тобоган во трговски центар

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-02.jpeg

Мини верзии од моделите во продавница за мебел

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-03.jpg

Затворен трговски центар во Токио со имитација на сино небо и архитектура како италијански град

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-04.jpg

Дуксер со слушалки во врвците

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-05.jpg

Количка за пазарење во маркет со место каде децата може да застанат

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-06.jpg

Столчиња клацкалки на аеродром во Мајами

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-07.jpg

Дрво кое добило уникатен облик поради кастрењето за жиците (со цел да не биде пресечено цело)

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-08.jpg

Огромен часовник во Нов Зеланд кој се гледа од многу далеку

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-09.jpg

Паркинг со меки прегради меѓу автомобилите за луѓето да не удираат со вратите во автомобилот до нив

tobogan-vo-trgovski-centar-i-ushte-15-kul-izumi-od-zemjite-vo-svetot-koi-gi-sakame-i-kaj-nas-10.jpeg

Уште 7 изуми на следната страна...Би можело да ве интересира:

Бизарни спални соби во кои (сигурно) не би сакале да преспиете Секој сака убаво уредена спална соба. Сепак, ова место во домот е за одмор и рел...
Куќичка за куче пред продавница и уште 10 кул изуми од светот кои ги посакуваме и кај нас Улични светла за луѓето кои гледаат во телефон наведнати додека се движат е нешт...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg