Не го троши времето, направи нешто со него


Не го троши времето, направи нешто со него

ne-go-trosi-vremeto-napravi-nesto-so-nego-01.jpg

Патувај. Оди на патување со пријателите.

Изгради камп. Прочитај книга.

Оди во забавен парк.

Седни во кафуле.

Оди до најблиската плажа. Оди на базен.

Истражи си ја земјата. Истражи ги и другите земји.

ne-go-trosi-vremeto-napravi-nesto-so-nego-02.jpg

Животот е прекраток за да го поминеш во едно место.

Излези надвор, уживај во животот, но не го закопувај лицето во телефонот додека го правиш тоа.

Да, сликај се, за да ги уловиш моментите, но не ги прави сликите цел на патувањето и доживувањето.

Целта е да создадеш моменти.

Не го троши времето, направи нешто со него.

Би можело да ве интересира:

Ако се разгалувате себе, правете го тоа почесто од еднаш месечно Многу од нас функционираат на принцип да си дозволат нешто убаво и полуксузно ед...
Животни заблуди во кои треба да престанете да верувате Стегите кои ни ги создаваат општеството и традиционалните верувања може да ни со...
„Не ти работам за почетна плата од мизерни 500 евра!“ Пред некој ден успеав да ја слушнам и оваа мудрост. Ние Македонците сме генералн...