Го мразела училиштето, имала афера со телохранителот: 10 факти за принцезата Дијана


Го мразела училиштето, имала афера со телохранителот: 10 факти за принцезата Дијана

Дали знаете дека најголемиот сон на принцезата Дијана бил да стане балерина и дека на сите што ќе ѝ подареле нешто им пишувала картички за благодарност?

go-mrazela-ushilishteto-imala-afera-so-telohranitelot-10-fakti-za-princezata-dijana-01.jpg

Принцезата Дијана беше една од највлијателните личности во 20-тиот век и никогаш нема да биде заборавена.

Иако животот го живееше пред лупата на јавноста, сепак постојат многу работи за неа кои можеби не ги знаете.

Интересни факти за Дијана:

Таа била четвртото од 5 деца, но нејзиниот брат Џон Спенсер починал само неколку часа по раѓањето, а тоа било во јануари 1960, година и половина пред да се роди Дијана.

go-mrazela-ushilishteto-imala-afera-so-telohranitelot-10-fakti-za-princezata-dijana-03.jpg

Нејзините родители се развеле кога имала 7 години, поради неверства и физичко малтретирање.

go-mrazela-ushilishteto-imala-afera-so-telohranitelot-10-fakti-za-princezata-dijana-02.jpg

Нејзината баба работела како асистент на мајката на кралицата Елизабета и ги организирала кралските забави.

go-mrazela-ushilishteto-imala-afera-so-telohranitelot-10-fakti-za-princezata-dijana-04.jpg

Сакала да биде балерина, но била превисока и затоа престанала со часовите.

go-mrazela-ushilishteto-imala-afera-so-telohranitelot-10-fakti-za-princezata-dijana-05.jpg

Не го обожавала училиштето и го напуштила на 16-годишна возраст, а потоа учела само еден семестар во Швајцарија пред да го сретне принцот Чарлс.

go-mrazela-ushilishteto-imala-afera-so-telohranitelot-10-fakti-za-princezata-dijana-06.png

Уште 5 факти на следната страна...Би можело да ве интересира:

Бебињата се смеат за да им возвратите: Изненадувачки факти за обични р... Има многу работи кои во светот се случуваат секојдневно и се сосема нормални, а ...
Факти кои ќе ве уверат дека светот е чудно место, полно со изненадувањ... Светот, покрај фактите кои ни се познати за него и за животот, крие уште многу м...
Луѓето кои постојано се жалат живеат подолго: Факти кои откриваат неоч... На годишно ниво се спроведуваат огромен број на истражувања, а како резултат на ...