„Луѓето плачат не затоа што се слаби, туку затоа што предолго биле силни“ – најдобрите цитати за чувствата
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Фризеркa 28-05-2020


„Луѓето плачат не затоа што се слаби, туку затоа што предолго биле силни“ – најдобрите цитати за чувствата

Што би биле без чувствата? Празни, плитки суштества кои во ниту еден случај не би можеле да се соочат со предизвиците коишто ни ги сервира животот. 

Najdobrite-citati-za-cuvstvata-01.jpg

Емоциите нè прават подобри, почовечни луѓе. Во нив лежи нашата најголема сила.

Прочитајте ги најдобрите цитати за чувствата:

 1. „Болката го поттикнува човекот да размислува. Размислувањето го прави човекот мудар. Мудроста го чини животот поднослив.“ – Херберт Спенсер

 2. „Најубави цветови се оние коишто никнале од корените на болката.“ – Данте Алигиери

 3. „Понекогаш е полесно да му се доверите на непознат отколку на оние коишто ги познавате. Зошто е тоа така? Најверојатно затоа што странецот нè гледа онакви какви што сме, а не онакви какви што сака да бидеме.“ – Карлос Руиз Зафон

 4. „Среќен е оној народ што страда за својот владетел, а не од него.“ – Плутарх

 5. „Многу мал степен на надеж е доволен за да предизвика раѓање на љубов.“ – Стендал

 6. „Никој ништо, никогаш, не постигнал со помош на солзите.“ – Алиса во Земјата на чудата

 7. „Луѓето плачат не затоа што се слаби, туку затоа што предолго биле силни.“ – Џони Деп

 8. „Оној што не плаче, не гледа.“ – Виктор Иго

 9. „Огледалото е мојот најдобар пријател, затоа што кога плачам, тоа никогаш не се смее.“ – Чарли Чаплин

10. „Правиме скулптури од снег, па плачеме кога ќе се растопат.“ – Валтер Скот

11. „Потеклото на тагата е желбата.“ – Буда

12. „Секогаш е подобро да се поставуваат прашања отколку да се претпоставува, бидејќи претпоставките нè водат кон патење.“ – Дон Мигел Руиз

13. „Раната којашто се крие, бавно и тешко заздравува.“ – Иво Андриќ

14. „Човечката слабост е во тоа што секогаш сака да го дознае она што не сака да го знае.“ – Жан-Батист Молиер

15. „Во трагедијата секогаш учествуваме. Комедијата само ја набљудуваме.“ – Алдус Хаксли

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

12 цитати за негативните луѓе „На негативните луѓе драмата им е како кислород. Останете позитивни, ќе им го од...
10 цитати што ќе ве подигнат и во најтешкиот ден од животот Запомнете дека во ред е да побарате помош, во ред е да почнете одново, во ред е ...
Држи ја главата исправено и кога светот се руши: 15 древни индиски мудрости Старите земји како што е и Индија својата култура и традиција ги граделе со миле...

Спонзорирани линкови: