„Лудилото е наследно – го добивате од децата“ – најубавите и најсмешните цитати за мајчинството


„Лудилото е наследно – го добивате од децата“ – најубавите и најсмешните цитати за мајчинството

Секоја вечер, речиси без исклучок, мајката лежи сосема исцрпена на креветот, свесна дека утрешниот ден ќе биде дежа ву на денешниот.

Najubavite-i-najsmesnite-citati-za-majcinstvoto-01.jpg

Сепак, за извршување на мајчинските должности не е потребна некоја особена мотивација, еден поглед, збор или прегратка од малото срце се доволни да ја сфатите смислата на извршувањето на сите родителски задачи.

Прочитајте ги најслатките цитати за мајчинството и одберете си омилен кој ќе ве потсети дека овие мали се најслатките, дури и кога чувствувате дека ви е претешко:

„Одлуката да имате дете е навистина важна. Тоа значи дека сте донеле одлука дека вашето срце засекогаш ќе биде надвор од вашето тело“ – Елизабет Стоун

„Чистењето на домот додека децата се во него е исто што и чистењето на снегот додека тој сè уште паѓа“ – Ерма Бомбек

„Изразот ’вработена мајка‘ е плеоназам“ – Џејн Селман

„Мајчините раце се поутешителни од чии било други“ – Принцезата Дајана

„Лудилото е наследно, го добивате од децата“ – Сем Левенсон

„Мајчинството е еден вид експеримент за тоа колку долго може телото да функционира без сон и грижа, движејќи се исклучиво со помош на адреналин, кофеин и бебешки насмевки“ – Непознат автор

„Доколку детето никогаш не ве презрело, никогаш не сте ни биле родители“ – Бет Дејвис

„Мајката секогаш мора да мисли два пати: еднаш за себе и еднаш за своето дете“ – Софија Лорен

„Да се има деца помалку наликува на животот во студентски дом. Секаде е лепливо, а не сте сигурни што го предизвикало тоа“ – Непознат автор

„Мајката е личност која кога ќе види дека останале 4 парчиња торта, а присутни се 5 луѓе околу неа, брзо ќе проговори дека никогаш и не сакала многу торта“ – Тенева Џордан

„Да се биде мајка значи да се научи силата која не сте знаеле дека ја имате и да се носите со стравовите за коишто не сте ни знаеле дека постојат“ – Линда Вутен

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Не пие алкохол, првпат се бакнала на филм: Факти кои не сте ги знаеле ... Најмногу се прослави со улогата во популарната серија Gossip Girl, а оттогаш има...
„Не се плашам од умирање. Се плашам дека не бев жив доволно долго“ - Ф... Понекогаш, најголемата инспирација потекнува токму од филмовите. Вистинските љуб...
Зборува германски, практикува акупунктура за младоликост и уште 10 раб... Иако отсекогаш е популарна, сепак одамна ја немавме видено на филмското платно, ...