Висок е 106cm, а тежи 16kg: Факти за Хасбула - Русинот со џуџест раст кој стана вирален хит на социјалните мрежи

Хасбула Могамедов или познат како Мини Хабиб е 19-годишен тиктокер, за кого се верува дека е еден од најбогатите ѕвезди на социјалната мрежа ТикТок. Се проценува дека неговото богатство е од 100.000 до 200.000 долари, а се прослави со неговите видеа со борби.

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-01.jpg

Тој во последните две години ги освои социјалните мрежи, па така на Инстаграм во моментов има 1,8 милиони следбеници.

Не се знае неговиот роденден, но Хасбула во 2020-та година го прослави своето полнолетство, иако никој не веруваше дека е толку возрасен. 

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-02.jpg

Се претпоставува дека Хасбула страда од хипопитуитаризам, односно генетско нарушување што го запира растот во раната возраст и предизвикува џуџест раст, но тој самиот вели дека лекарите никогаш не биле во можност да му одредат точна дијагноза.

Според него единствениот проблем со којшто се соочува е заморот.

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-03.jpg

Хасбула е висок 106 cm, а тежи 16 килограми, а поради видеото во кое го имитираше славниот борец Хабиб Нурмагомедов го доби прекарот Мини Хабиб.

Во продолжение проследете неколку интересни факти за Хасбула:

Хасбула потекнува од Дагестан, Русија, но нема премногу информации за тоа кои се неговите родители. Сепак, тој во неколку наврати изјавил дека тие не ја поддржуваат неговата кариера на интернет и побарале од него да ги избрише профилите на социјалните мрежи.

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-04.jpg

Освен што има голем број следбеници што го охрабруваат, Хасбула често се соочува и со луѓе што јавно го изразуваат нивното незадоволство, го навредуваат и му се потсмеваат.

„Тие само се љубоморни. Јас станав славен веднаш, а тие година и половина собираат следбеници“ – вели тој.

 se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-07.jpg

Хасбула почнал првите видеа да ги објавува на ТикТок заради забава, но набрзо сфатил колку голем интерес предизвикува кај јавноста, па луѓето на улиците почнале да го препознаваат.

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-09.jpg

Често се коментира дека Хасбула е син на познатиот борец Хабиб Нурмагомедов, но тоа не е точно. Според информациите што се достапни на интернет, тие двајцата потекнуваат од истиот град, а се познаваат меѓу себе и често објавуваат заеднички фотографии.

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-05.jpg

Иако многумина сметаат дека Хасбула заработува доволно и нема потреба од образование, тој во интервју за руските медиуми тврди дека е мошне религиозен. Вели дека сака еден ден да стане теолог и поминува голем дел од своето време во проучување на Коранот.

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-11.jpeg

Во мај минатата година Хасбула го предизвика пејачот Абду Розик кој има слична генетска состојба на борба. Сепак борбата не се одржа затоа што Руската спортска организација на луѓе со џуџест раст ја окарактеризира како неетичка.

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-08.jpg

Во една прилика Хасбула изјави дека еден ден би сакал да се ожени, но дека сè уште не ја нашол вистинската личност.

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-10.jpg

Хасбула беше вклучен во уште еден скандал минатото лето, кога неговиот профил на Инстаграм беше блокиран.

Првично, руските медиуми пишуваа дека Инстаграм му го блокирал профилот затоа што објавил непримерни содржини со закани кон една девојка, а тој потоа тврдеше дека самиот го избришал профилот.

Имено, според пишувањата, Хасбула јавно ѝ се заканувал на една девојка дека ќе ја убие затоа што таа без дозвола објавила видео со неговата сестра. Сепак, што точно се случило не се знае.

se-nadeva-deka-eden-den-kje-se-ozheni-instagram-go-blokira-za-javni-zakani-koj-e-hasbula-mogamedov-12.jpeg

Профилот на Хасбула на Инстаграм во моментов е активен и го го следат 1.8 милиони следбеници, а тој редовно објавува видеа и фотографии од секојдневниот живот.

https://www.instagram.com/p/CWduWiVMQxh/?utm_source=ig_web_copy_link

Б. С. Б. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Факти за единствениот жив син на Гризелда Бланко: Ја мрази серијата, има бизнис за марихуана Кратко пред премиерата на серијата Griselda, Мајкл Корлеоне Бланко, синот на так...
2 пати ќе загинел со неговиот авион, почина од рак на панкреасот – Факти за Патрик Свејзи 10 години се борел со алкохолизмот, пушел по 60 цигари дневно и двапати за малку...
Проклетството на Џон Рокфелер: Еден негов внук го изеле човекојадци, а друга внука си ги убила ќерки... Нивното презиме е синоним за богатство и се смета дека основачот на империјата б...
Факти за јутуберката Настја (9): Родителите дале отказ откако заработила милиони Кога се родила, лекарите ѝ дијагностицирале церебрална парализа. Претпоставувале...
„Најчеста лага е онаа што си ја кажуваме себеси“ – Мудри цитати од Фридрих Ниче за животот и љубовта... „Ниту најмоќните очила понекогаш не успеваат да ја излекуваат личноста што е вљу...
Пепелашка, Херкулес: 9 големи мудрости што ги научивме од анимираните филмови Веројатно голем дел од вас се сеќаваат на овие цитати. Ако ги погледнете со нови...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg