Беше уапсен поради секс со проститутка во автомобил, колегите го мразат – Факти за Хју Грант

Во 1995 година, Хју Грант беше уапсен откако полицијата го фатила како има секс со проститутка во автомобил. Актерот има пет деца од две жени, а две од децата се резултат на афера. Факти за животот (и скандалите) на Хју Грант.

beshe-uapsen-poradi-seks-so-prostitutka-vo-avtomobil-kolegite-go-mrazat-fakti-za-hju-grant-01.jpg

Хју Грант се соочи со многу критики по интервјуто со Ешли Греам на Оскари 2023.

На неколкуте прашања што му ги постави плус-сајз моделот, Хју одговараше со по 2-3 збора и делуваше потполно незаинтересирано.

Иако дел од јавноста сметаше дека прашањата на Ешли не биле воопшто добри, други истакнуваат дека за брзо интервју на Оскарите, актерот не ни требало да очекува други прашања.

beshe-uapsen-poradi-seks-so-prostitutka-vo-avtomobil-kolegite-go-mrazat-fakti-za-hju-grant-14.jpg

Но, ова не е првпат актерот да биде критикуван за односот кон луѓе кои го интервјуираат. Истовремено, зад себе тој има и неколку скандали, како изневерувањето на поранешна девојка со проститутка.

Неколку факти за Хју Грант (и неговите најголеми скандали):

Хју Грант е роден во 1960 година во Лондон. Голем дел од детството поминувал и во Шкотска, каде што со дедо му одел на лов.

beshe-uapsen-poradi-seks-so-prostitutka-vo-avtomobil-kolegite-go-mrazat-fakti-za-hju-grant-02.jpg

Има завршено англиска литература на Оксфорд, а во последната година од студиите се пробал како актер, во филм направен од студент.

beshe-uapsen-poradi-seks-so-prostitutka-vo-avtomobil-kolegite-go-mrazat-fakti-za-hju-grant-03.jpg

По дипломирањето, пробал да напише книга, но се откажал од намерата и почнал посериозно да се занимава со глума.

beshe-uapsen-poradi-seks-so-prostitutka-vo-avtomobil-kolegite-go-mrazat-fakti-za-hju-grant-04.jpg

Професионалната актерска кариера ја започна со улога во филмот Maurice од 1987 година, која му донесе и награда за најдобар актер на Филмскиот фестивал во Венеција.

beshe-uapsen-poradi-seks-so-prostitutka-vo-avtomobil-kolegite-go-mrazat-fakti-za-hju-grant-05.jpg

Актерот стана светски познат дури во 1994 година, со филмот Four Weddings and a Funeral – улога за која доби Златен глобус.

beshe-uapsen-poradi-seks-so-prostitutka-vo-avtomobil-kolegite-go-mrazat-fakti-za-hju-grant-06.jpg

Оттогаш актерот генерално се појавува во романтични комедии, помеѓу кои најпознатите се Bridget Jone’s Diary, Love Actually и Notting Hill.

beshe-uapsen-poradi-seks-so-prostitutka-vo-avtomobil-kolegite-go-mrazat-fakti-za-hju-grant-07.jpg

Пред да се венча, актерот го имаше репутација на „женкар“, но сепак имаше две сериозни врски – со Елизабет Харли од 1986 до 2000 година, и со Џемима Кан од 2004 до 2007 година.

beshe-uapsen-poradi-seks-so-prostitutka-vo-avtomobil-kolegite-go-mrazat-fakti-za-hju-grant-08.jpg

На следната страница најголемите скандали на актерот...



Би можело да ве интересира:

Брат му загинал во Виетнам, татко му бил алкохоличар – (вистински) факти за Чак Норис Таткото на Чак Норис бил алкохоличар кој под дејство на алкохол прегазил и убил ...
2 пати ќе загинел со неговиот авион, почина од рак на панкреасот – Факти за Патрик Свејзи 10 години се борел со алкохолизмот, пушел по 60 цигари дневно и двапати за малку...
Жените си ги разменувале со пријателите, јаделе супа од крв: Факти за Чукчите Мажите оделе кај своите пријатели за да си ги разменат жените, децата се сметале...
10 забавни факти за кои сигурно не сте слушнале (и ќе ве фасцинираат) Во Шкотска постои 421 различен збор за снег, Судан има скоро двојно повеќе пирам...
Факти за единствениот жив син на Гризелда Бланко: Ја мрази серијата, има бизнис за марихуана Кратко пред премиерата на серијата Griselda, Мајкл Корлеоне Бланко, синот на так...
Се запознале откако актерот усмрти мајка и ќерка во сообраќајка – Факти за Сара Џесика Паркер и Метј... Се запознале во 1991-ва, кога биле во врски со други луѓе, но ги оставиле партне...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg