Тежок е животот пензионерски...или не?!


Тежок е животот пензионерски...или не?!

tezok-e-zivotot-penzionerski-ili-ne-01

Ех, не е лесно да си пензионер во денешно време. Но, не очајувам. И мене ме фати економскава криза...

Јадам мувлосано сирење...

tezok-e-zivotot-penzionerski-ili-ne-1

... и суво месо.

tezok-e-zivotot-penzionerski-ili-ne-2


Ми остана да пијам само старо вино...

tezok-e-zivotot-penzionerski-ili-ne-3


...автомобилот ми е без кров.

tezok-e-zivotot-penzionerski-ili-ne-4


Кадата ми е во дворот...

tezok-e-zivotot-penzionerski-ili-ne-5

Колку и да е тежок животот, јас морам да продолжам да се борам.

А сега, морам да си го заштитам носот од силното сонце.

tezok-e-zivotot-penzionerski-ili-ne-6

Со многу храброст и трпение, мислам дека ќе ја пребродам оваа криза...

Би можело да ве интересира:

10 смешни, но вистинити разлики меѓу мажите и жените Речиси и да не постои маж или жена кој/а нема да се насмевне уште на прво читање...
Луѓе на кои никогаш повеќе нема да им падне на памет да купат нешто онлајн (фото) Според досегашното искуство, покрај тоа што технологијата оди напред и онлајн ку...
Кога не го почитуваш правилото „три пати мери, еднаш сечи“... (фото) На сите ни се случуваат грешки во работата и тоа не е ништо страшно сѐ додека не...

Најчитани неделава