Кој како си се снашол!


Кој како си се снашол!

- Ало, добар ден... Дали е тоа г-ца Марковска?

problemi-so-danocnata-uprava-1

- Да, повелете!

- Госпоѓице Марковска, јас сум вашиот референт за данок г-дин Николовски. Ве известувам дека даночната управа не ја прифати вашата пријава за изминатата година. Даночната управа забележа дека во пријавата имате наведено дека имате многу мали приливи, а плаќате личен секретар, живеете во луксузна куќа, годинава сте купиле нов Мерцедес, а постојано носите брендирана облека и златен накит. Исто така многу патувате, а на сметките имате многу пари...

- Аха... и што ми предложувате да направам?

- Ви советувам да ми испратите копија од вистинскиот извод на вашите главни приливи, која најверојатно претходно не сте ја испратиле, а јас ќе видам што можам да сторам понатаму.

- Во ред господине Николовски, веднаш ќе направам копија и ќе ви ја испратам...

problemi-so-danocnata-uprava-2

Би можело да ве интересира:

10 луѓе кои сигурно имаат полош ден од вашиот (фото) Сите понекогаш имаме лоши денови кога се соочуваме со работи за кои помислуваме ...
5 вицеви што ќе ви го разубават денот Зарем постои подобар начин за мамење насмевка од добар виц? Нашата мисија д...
Европските држави се претставуваат со една реченица „Претстави се со една реченица“ е предизвик од кој може да произлезат интересни ...