Генијалци кои одлучиле да не следат точен рецепт и импровизирале во кујна (фото)


Генијалци кои одлучиле да не следат точен рецепт и импровизирале во кујна (фото)

Колку пати ви се случило да се одлучите да готвите нешто, но да си кажете „овојпат не одам по рецепт“?

genijalci-koi-odluchile-da-ne-sledat-tochen-recept-i-improvizirale-vo-kujna-foto-01.jpg

Веројатно на професионалците кои многупати го зготвиле истото јадење, воопшто не им е потребен рецепт за резултатот да биде позитивен.

Многумина се способни во кујната да создаваат ремек-дела, но секако, не сите се вешти во готвењето.

Па, што се случува кога тие невештите, ќе си кажат дека ќе импровизираат во кујна, независно што подразбираат под тоа?

Секако – катастрофа. Изгорено јадење, залепени раце, промашена смеса, уништено укрсување, истурени намирници...

Понекогаш е добро точно да се следат чекорите за подготовка на одредено јадење, но дури и тогаш, се случува по некоја почетничка грешка.

Погледнете ги најужасните резултати од импровизација во кујна:

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

9 фото докази дека бременоста сепак може да биде забавна Во текот на овие 9 месеци од бременоста, жената може многу да се промени, а тоа ...
12 фото докази дека некои луѓе едноставно немаат среќа Кога ќе се разбудите, никогаш не знаете што ве чека во текот на денот, но се над...
Фото докази дека некои луѓе едноставно немаат среќа во животот Ви се случило ли некогаш да имате ден кога ништо не ви оди како што треба и се п...