Гледајте си на дланка


Гледајте си на дланка

Многу стар и прецизен начин за предвидување на иднината е читањето од дланката т.н. хиромантија. Таа е стара Ромска метода која денес ја доживува големата слава.

gledajte-si-na-dlanka-01

Хиромантијата е составена од два нераскинливи дела: Хирозофија - култното значење на линиите, ознаките и развиените делови на раката и Хирономија - анализа на обликот и формата на раката и прстите.

Оваа метода ви дава фантастичен начин да го предвидите човечкото однесување и делување.

Кога ја извршувате анализата, најпрво обрнете внимание на субјективната, левата рака. Таа е симбол на природните таленти и склоностите.

Десната или објективната рака ги означува оние особини кои личноста ги развила во текот на животот.

Не заборавајте, кај леваците случајот е обратен. Примарна им е левата рака, што значи дека таа е нивната објективна.

Сега сте подготвени да си ја прочитате судбината од сопствената дланка.

Би можело да ве интересира:

Таа има 83, тој 45: Уште уживаме во сексот и сме во среќен брак! Таа има 83 години, тој има 45, веќе 15 години се во среќен брак, а тврдат и дека...
Работи кои леваците никогаш не треба да ги прават со лева рака Бидејќи поголемиот дел од луѓето се деснораки, голем дел од предметите што ги ко...
8 неверојатни латиноамерикански жени кои влегоа во историјата Запознајте се со 10 жени кои храбро застанаа и се изборија за своите права, инсп...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg