10 фотографии кои ви го откриваат светот подобро од Discovery


10 фотографии кои ви го откриваат светот подобро од Discovery

Дали знаевте како изгледа зајдисонцето на Марс и дека не сите морски ѕвезди имаат 5 краци? Дали сте виделе Рубикова коцка за слепи?

10-fotografii-koi-vi-go-otkrivaat-svetot-podobro-od-discovery-001.jpg

Ако одговорите на овие прашања беа изненадено „не,“ фотографиите ќе ви помогнат да научите нешто ново денес:

Како изгледа зајдисонцето на Марс?

10 fotografii koi vi go otkrivaat svetot podobro od discovery 01 copy

Како изгледа синхронизацијата на рибите?

10 fotografii koi vi go otkrivaat svetot podobro od discovery 02

Постојат бродови кои транспортираат бродови:

10-fotografii-koi-vi-go-otkrivaat-svetot-podobro-od-discovery-03.jpg

Постојат морски ѕвезди со 6 и со 4 краци:

10-fotografii-koi-vi-go-otkrivaat-svetot-podobro-od-discovery-04.jpg

Кратер на Марс, со замрзнато езеро во него:

10-fotografii-koi-vi-go-otkrivaat-svetot-podobro-od-discovery-05.jpg

Гуштерот ја искинал својата опашка, па му пораснала нова и тоа со петта нога на неа:

10-fotografii-koi-vi-go-otkrivaat-svetot-podobro-od-discovery-06.jpg

Како изгледа 1 грам злато?

10-fotografii-koi-vi-go-otkrivaat-svetot-podobro-od-discovery-07.jpg

Во внатрешноста на најголемиот балон во светот:

10-fotografii-koi-vi-go-otkrivaat-svetot-podobro-od-discovery-08.jpg

Дланка на горила споредена со дланка на човек:

10-fotografii-koi-vi-go-otkrivaat-svetot-podobro-od-discovery-09.jpg

Рубикова коцка за слепи луѓе:

10-fotografii-koi-vi-go-otkrivaat-svetot-podobro-od-discovery-10.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Искрени, одговорни и точно знаат што сакаат - кои се карактеристиките ... Што е неодоливо кај една жена? Некои ќе кажат насмевката, други очите, трети тел...
8 знаци дека токму вие сте „волкот во светот на овците“ Животот не е лесен, но секој миг е вреден за живеење. Да се биде волк во светот ...
12 искрени илустрации на груб начин покажуваат што не е во ред со свет... Светот во кој живееме е далеку од идеален и тоа сите добро го знаеме. Но, никој ...