Работи кои е време да престанете да ги правите по 30-тата година
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Референт 23-08-2019


Работи кои е време да престанете да ги правите по 30-тата година

Иако можеби мислите дека уште сте дете во душа, сепак во секој период од животот постои нешто за што сте доволно „стари“.

raboti-koi-e-vreme-da-prestanete-da-gi-pravite-po-30-tata-godina-01.jpg

Треба да бидете свесни дека не секогаш може да бидете истата личност со истите навики, бидејќи со тек на време, искуството и стандардите ви се менуваат.

Не може секогаш да го имате тинејџерскиот дух и да бирате квантитет пред квалитет.

Независно од кои причини, има неколку работи кои треба да престанете да ги правите по 30-тата...

1. Да одложувате редовни прегледи на лекар.

raboti-koi-e-vreme-da-prestanete-da-gi-pravite-po-30-tata-godina-02.jpg

2. Да им се објаснувате на неважни луѓе кои одбиваат да прифатат сè.

3. Да губите време за да гледате видеа од блогери и да си го водите животот по нив.

4. Да купувате и пиете евтин алкохол.

raboti-koi-e-vreme-da-prestanete-da-gi-pravite-po-30-tata-godina-03.jpg

5. Да престојувате во соби со уште 10 луѓе – не сте веќе тинејџер.

raboti-koi-e-vreme-da-prestanete-da-gi-pravite-po-30-tata-godina-04.jpg

6. Да јадете по цела огромна пица сами.

7. Да ја поминете вечерта на душек или кауч стуткани кај другар/ка дома.

raboti-koi-e-vreme-da-prestanete-da-gi-pravite-po-30-tata-godina-05.jpg

8. Да лепите постери или слики директно на ѕид, наместо да ги врамите.

raboti-koi-e-vreme-da-prestanete-da-gi-pravite-po-30-tata-godina-06.jpg

9. Да експериментирате со несигурни и ризични пијалаци на настани од професионален карактер.

10. Да јадете храна која не му одговара на вашиот метаболизам само затоа што е вкусно или сите јадат.

raboti-koi-e-vreme-da-prestanete-da-gi-pravite-po-30-tata-godina-07.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

20 работи кои треба да ги направите до крајот на летото Летото брзо поминува, па време е да станете од под клима и да го искористите мак...
Работи од кои треба да се ослободите пред новата година Сите сакаме новата година да ни почне среќно, успешно и мотивирано, а за таа цел...
8 работи заради кои вашите соседи може да ве „замразат“ Можеби не сте свесни, но со некои постапки веројатно предизвикувате да сте им ом...