11 знаци по кои ќе го препознаете човекот без манири
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Возач 20-06-2019
Возач 20-06-2019
Продавач 20-06-2019


11 знаци по кои ќе го препознаете човекот без манири

Домашното воспитување, културата и манирите се нешто што не смее да го заборавите во било која ситуација, во било кој дел од денот.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-001.jpg

Во модерното време, човекот без манири најлесно ќе го препознаете во следниве ситуации:

1. Не знае за приватност во јавен тоалет.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-01.jpg

2. Носот се празни брзо, подалеку од луѓе и уште подалеку од храна и пијалаци. Секој што ќе прекрши некое од овие правила, има недостаток на бон-тон.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-02.jpg

3. Имаат храна меѓу забите и не се грижат да ја исчистат.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-03.jpg

4. Забораваат да си го закопчат патентот.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-04.jpg

5. Не обрнуваат внимание на тоа како им мириса телото.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-05.jpg

6. Загризуваат премногу жешка храна, па ја ладат со отворање на устата.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-06.jpg

7. Комплиментите им се граничат со манијакалност.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-07.jpg

8. Не прашуваат пред да направат или објават фотографија со друг човек.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-08.jpg

9. Постојано одат во тоалет кога треба да се плати сметката. Или немаат извадено кеш во нив.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-09.jpg

10. Не го нудат своето седиште во јавен превоз на трудници и постари, изморени лица.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-10.jpg

11. Носат искинати фармерки секаде, на секакви места и настани.

11-znaci-po-koi-ke-go-prepoznaete-covekot-bez-maniri-11.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Страв од готвење и нови јадења: Чудни фобии од храна кои ги имаат луѓе... Постојат различни типови на фобии, односно стравови од нешто кои луѓето ги имаат...
Најважните лекции кои мора да ги прочитаат оние кои се постојано под с... Доколку во вашиот речник стресот, брзањето, стравот, нервозата и уморот се чести...
Искрени, одговорни и точно знаат што сакаат - кои се карактеристиките ... Што е неодоливо кај една жена? Некои ќе кажат насмевката, други очите, трети тел...