9 луѓе со супермоќи кои ниту науката не може да ги објасни


9 луѓе со супермоќи кои ниту науката не може да ги објасни

Нгок Таи - мажот што не спие

Овој Виетнамец страда од инсомнија повеќе од 4 години. Наводно ова му се случило како последица на треска во 1973 година.

9-lugje-so-supermokji-koi-nitu-naukata-ne-mozhe-da-gi-objasni-07.jpg

Рај Мохан Наир - мажот струја

За обична личност електрошок од неколку десетици милиампери може да биде фатален, но не и за Рај. Тој може да издржи ваква струја да мине низ неговото тело без проблем.

9-lugje-so-supermokji-koi-nitu-naukata-ne-mozhe-da-gi-objasni-08.jpg

Даниел Тамет - мажот калкулатор

Тој лесно може да множи на памет 3-цифрени броеви, зборува 11 јазици и си има измислено и свој јазик. Тој докажа дека за една седмица може да научи јазик учејќи го исландскиот јазик.

Неговите неверојатни способности почнале да му се развиваат по епилептичен напад на 4-годишна возраст, кога доживеал некоја промена во мозокот.

9-lugje-so-supermokji-koi-nitu-naukata-ne-mozhe-da-gi-objasni-09.jpg

Леи Тоу Линг - мажот магнет

Тој има уникатна способност да привлекува предмети. На телото може да задржи дури 36 килограми метални предмети. Кожата како да му е „леплива“ за метал.

9-lugje-so-supermokji-koi-nitu-naukata-ne-mozhe-da-gi-objasni-10.jpg

С. С. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Луѓе кои имаат обични професии, а може да работат како модели (фото) Дали некогаш сте сретнале некој вработен кој ви го привлекол вниманието со својо...
5 типови на личности кои со причина се во вашиот живот Постојат личности кои во нашите животи доаѓаат за да нè потсетат на целите кои т...
Облека и топол дом - Работи што не ги цениме сѐ додека не се соочиме со реалноста Сите ние ја земаме удобноста на нашиот живот здраво за готово. Неретко заборавам...