Фото споредби што ќе ви ја променат перспективата за многу нешта


Фото споредби што ќе ви ја променат перспективата за многу нешта

Перспективата е навистина интересно нешто. Понекогаш можете вистински да цените нешто, само ако го споредите со нешто друго, како на пример локација, старост или време.

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-01.jpg

А, овие фото споредби го прават токму тоа – ви даваат нова перспектива. Од пред и потоа фотографии и технолошкиот напредок, па сè до споредување на големина, фотографиите ќе ве натераат да размислите за работи кои веројатно сте ги земале здраво за готово.

„Направив споредба на моето и лицето на ќерка ми“

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-02.jpg

Првиот ден на училиште vs. последниот ден од обуката за наставник

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-03.jpg

Минатата недела vs. оваа недела

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-04.jpg

„4 слики од истиот сончоглед, направени од секое од моите 5-годишни деца“

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-05.jpg

Кога одите на прошетка и кога се враќате

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-06.jpg

Арктикот пред 103 години и денес

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-07.jpg

Разликата помеѓу мајките и татковците

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-08.jpg

„Кога ги разгледував сликите, сфатив дека случајно сум направил две фотографии од истиот бик, со 5 години разлика“

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-09.jpg

1990 vs. 2019

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-10.jpg

„Фатив некој туѓ блиц додека го фотографирав снегот“

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-11.jpg

Свеќа на Земјата и свеќа во микрогравитација на Интернационалната вселенска станица

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-12.jpg

Таванот во соба за пушење и соба во која не се пуши

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-13.jpg

„Модерен“ домат vs. домат посаден од 100-годишно семе

interesni-foto-sporedbi-shto-kje-vi-ja-promenat-perspektivata-za-mnogu-neshta-14.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

11 фото докази дека светот е убаво место за живот Девојки што ги запросуваат момчињата, дедовци со „луди“ миленици... Ширењето поз...
12 фото докази дека малку е потребно за среќа Некои фотографии носат толку многу емоции што раскажуваат цели приказни. Неко...
13 фото докази дека некои емоции не може да се опишат со зборови „Една слика, илјада зборови“ - фраза која постојано ја слушаме и за која може да...