Квиз: Колку добро ја познавате биологијата?


Квиз: Колку добро ја познавате биологијата?

Пред вас е навистина интересен и едноставен квиз со кој можете да го оцените вашето знаење по биологија.

kolkavo-e-vasheto-poznavanje-od-biologijata-01.jpg

Квизот се состои од прашања чии одговори сигурно сте ги слушнале на училиште, па проверете колку добро ги познавате основите на биологијата:

Колку добро ја познавате биологијата?
 1. 1.
  210
  300
  206
  306
 2. 2.
  РНК
  Двојна спирала
  ДНК А
  Х-хромозом
 3. 3.
  Рожница
  Шареница (ирис)
  Мрежница
  Белка
 4. 4.
  Плунка
  Крв
  Жолчен сок
  Урина
 5. 5.
  Кожа
  Крв
  ДНК
  Клетка
 6. 6.
  Меланин
  Мелатонин
  Глукагон
  Фикоцијанин
 

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Дали сте искрена личност? Дали сте личност која лаже без срам или пак секогаш ја кажувате вистината, дури ...