Квиз: Ќе ги погодите ли државите само по еден карактеристичен симбол?


Квиз: Ќе ги погодите ли државите само по еден карактеристичен симбол?

Секоја држава си има по некој симбол, и дури и никогаш да не сте ја посетиле, можете да ја препознаете по него.

kje-pogodite-li-za-koja-zemja-stanuva-zbor-od-fotografija-od-nejzin-simbol-01.jpg

Овие симболи можат да бидат предмети, некој локален рецепт, архитектура... Во продолжение има неколку фотографии од неколку вакви симболи, а вашата задача е да погодите за која држава станува збор.

Ќе ги погодите ли државите само по еден карактеристичен симбол?
 1. 1. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 2. 2. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 3. 3. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 4. 4. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 5. 5. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 6. 6. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 7. 7. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 8. 8. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 9. 9. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 10. 10. На која земја ве асоцира ова?
  Одговор
 

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Дали сте искрена личност? Дали сте личност која лаже без срам или пак секогаш ја кажувате вистината, дури ...

Најчитани неделава