Слон кој со години бил затворен во темна соба, сега не може да престане да се смее
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Слон кој со години бил затворен во темна соба, сега не може да престане да се смее

Името на овој слон е Сурај, што значи сонце на Хинди, а сепак со децении не знаел како изгледа светлината затоа што бил затворен во темна соба.

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-001.jpg

45-годишниот тажен слон бил чуван во темна соба во Индија, врзан со ланци, оставен во самотија.

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-1.jpg

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-2.jpg

Повеќето од времето не можел ниту да мрдне, а бидејќи бил запоставен имал болни нокти, инфекции во очите и неколку повреди на врвот од неговата опашка.

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-3.jpg

За тоа како и зошто останал без едно уво, никој нема објаснување.

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-4.jpg

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-5.jpg

Кога здружението за грижа на диви животни дознало за случајот и местото на Сурај, тој конечно открил што значи сонце.

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-6.jpg

Во центарот за грижа бил дочекан со многу храна, љубов и нега, по што не може да престане да се смее.

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-7.jpg

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-8.jpg

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-9.jpg

slon-koj-so-godini-bil-zatvoren-vo-temna-soba-sega-ne-moze-da-prestane-da-se-smee-10.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Кучиња кои правилата на сопствениците ги почитуваат на свој начин Сите миленици до одредена мера се истренирани, но понекогаш се доволно паметни з...
Каква храна смеете да ѝ дадете на мачката, а која не смеете по никоја цена? Нема ништо потрогателно од она кога мачката неодоливо ве гледа додека јадете, а ...
10 најубави раси на едни од најграциозните животни – коњите Коњите се едни од најблагородните суштества на оваа планета. Луѓето се импресио...

Најчитани неделава