Трикови кои ќе ги научите за помалку од 5 минути, а ќе ви користат за цел живот


Трикови кои ќе ги научите за помалку од 5 минути, а ќе ви користат за цел живот

Како да се снајдете во непланираните секојдневни незгоди? Без паника, со неколку лесни трикови кои се учат за 5 минути.

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-001.jpg

Трикови кои ќе ви го олеснат секојдневието:

1. Ако треба да закопчате расипан патент:

Имајте на ум дека овој трик ќе треба да го практикувате на секое откопчување на патентот додека не го поправите.

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-01.jpg

2. Ако се гушите, а нема никој да ви помогне:

Овој метод може да ве спаси доколку парче храна или предмет ви го блокира протокот на воздух.

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-02.jpg

3. Ако путерот е премногу тврд за да го намачкате:

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-03.jpg

4. Ако сакате да спречите кивање:

Притиснете го показалецот на местото помеѓу носот и горната усна.

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-04.jpg

5. Ако не сакате да ви испаднат клучевите од џеб додека вежбате:

Едноставно, заврзете ја внатрешноста на џебот со силиконско ластиче.

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-05.jpg

6. Ако не можете да престанете да икате:

Вдишете низ уста. Голтнете плунка двапати. Издишете бавно низ нос.

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-06.jpg

7. Ако постојано заборавате дали сте заклучиле или не:

Ова може да ви послужи за сите активности кои ги правите автоматски. Одберете еден рефрен од песна и пејте го во себе секојпат кога ќе ја правите одредената активност, на пример кога заклучувате.

Неверојатно е дека кога пееме или кажуваме нешто во дадена ситуација, подоцна полесно се присетуваме на неа.

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-07.jpg

8. Ако сакате да заспиете, а носот ви е затнат:

Легнете на страната спротивна од ноздрвата која ви е затната и подигнете ја главата на 2-3 перници.

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-08.jpg

9. Ако сакате брзо и лесно да протнете игла во конец:

Користете четкичка за заби, чии остри влакна ќе ви помогнат.

trikovi-koi-ke-gi-naucite-za-pomalku-od-5-minuti-a-ke-vi-koristat-cel-zivot-09.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

4 трикови со кои ќе ги поправите фармерките што ја изгубиле формата Сите сме се нашле во ситуација кога омилените фармерки ќе се рашират од носење и...
Како да ја исчистите кожената јакна дома? Кожената јакна е модно парче кое може да се носи речиси во секоја сезона и во мн...
4 трикови со кои свеќите ќе ви траат подолго Свеќите се украс во домот кој има и естетска, и практична намена. Различните бои...