На гости кај Јасмина и Дејан: Стан од 70m2 во Скопје со темни тонови и совршен поглед (фото)

„Пред 5 години кога го уредувавме празниот стан, се водевме по водечките трендови на студени и потемни бои и оттука избравме мебел во сива, сина, црна боја во комбинација на елементи од дрво. Но, во нашиот дом има топлина и насмевки и тоа ни е најважно“, споделува за CRNOBELO.com Јасмина Божиновска (26).

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-01.jpg

Јасмина Божиновска (26), по професија психолог/семеен и системски советник, мајка на Клара и сопруга на Дејан, со семејството живее во стан во Скопје.

На Јасмина и на Дејан омилен им е отворениот поглед, но и топлината која си ја создале во него, иако доминираат темни и студени бои.

За уредувањето на нивниот дом Јасмина вели за CRNOBELO.com:

„Првата голема одлука која ја донесовме со сопругот беше одлуката да имаме свој дом, пред да имаме свое семејство.

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-14.jpeg

Оттука и идејата тоа да биде во Скопје, недалеку од центарот на градот на 10-ти кат, во стан кој ни нуди удобност од 70m2 и поглед кон Скопје, заедно со сите негови градби.

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-24.jpeg

Иако наскоро ќе се селиме во нов стан, овој стан ќе остане нашиот прв дом и токму поради силната приврзаност одлучивме да го зачуваме, затоа што еден ден веројатно носталгично ќе му се вратиме.

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-21.jpeg

Секој дел од станот е уреден со голема љубов и внимание. Пред 5 години кога го уредувавме празниот стан се водевме по водечките трендови на ладни и потемни бои и оттука избравме мебел во сива, сина, црна боја во комбинација на елементи од дрво, но најважно од сè се водевме од идејата овој стан да биде место во светот, што за нас ќе асоцира на дом и семејство.

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-05.jpeg

Затоа и покрај палетата на бои, нашиот дом плени со топла енергија и среќна детска насмевка. Оттука можам да кажам дека воедно стана место на нашите исполнети соништа.

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-18.jpeg

Во дневниот престој на станот преовладуваат сината и сивата боја и масите изработени од дрво.

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-10.jpeg

Мебелот е минималистички, надополнет со детали, кои нудат чувство на топлина и удобност.

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-06.jpeg

Она што е специфично и карактеристично за нашиот дом се семејните фотографии, што се забележуваат во дневната соба, претежно црно-бели фотографии од значајни моменти за нас.

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-23.jpeg

Во кујната преовладуваат елементи изработени од дрво и медијапан во сива и бела боја. Се трудевме максимално да го искористиме просторот кој го имавме на располагање, па така повеќето елементи се вградени.

na-gosti-kaj-jasmina-i-dejan-stan-od-70m2-vo-skopje-so-temni-tonovi-i-sovrshen-pogled-foto-16.jpeg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

На гости кај Надица: Светол стан во Скопје со шарени плочки во кујната и впечатливи парчиња мебел (ф... „Станот го уредувавме заедно со сопругот, кој по професија е архитект. Најколори...
На гости кај Силвана: Стан од 72m2 во Скопје со библиотека и тиркизна гарнитура (фото) „Идејата за уредувањето на станот, како и боите ги договаравме заедно ...
На гости кај Анастасија: Стан од 90m2 во скопската населба Карпош 4 со многу дрво и топли тонови (фо... „Омилени детали ми се автентичниот ретро аналоген аудио систем сместен на интере...
На гости кај Игор Митровиќ: Модерен стан од 65m2 во Аеродром со лед осветлување во сите простории (ф... „Зградата во која живеам е нова, пред нецела година се пушти во употре...
На гости кај Мартина: Семејна куќа во Виница со природен камен и двор со многу дрвја (фото) „Во куќата направивме многу промени, не само во дизајнот на ентериер, туку и сит...
На гости кај Елена: Стан од 76m2 во скопската населба Аеродром со современа дневна и детски соби со ... „Трпезариската маса ни е со црно стакло и намерно ја вклопив со цел да го разбие...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg