Марвел ги откри новите суперхеројски наслови - Кои филмови да ги очекуваме во наредниот период?

Многу од најавите вклучуваат достигнувања планирани за следните две години, така што сите фанови на стрипови и суперхерои можат да очекуваат богат филмски распоред. 

Marvel gi otkri novite superherojski naslovi eve sto ne ocekuva 01

Меѓу другите, тука е филмот за „Black Widow“, „The Eternals“, „Thor 4: Love and Thunder“, „Shang-Chi and Legend of the Ten Rings“, како и „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“.

Покрај тоа, ја добивме и првата потврда дека Марвел работи на тоа да ги вклучи Fantastic Four и Х-men во својот филмски универзум.

Прво нѐ очекува филм „Black Widow“, посветен на Наташа Романова, која ја глуми Скарлет Јохансон. Овој филм се случува веднаш по филмот „Captain America: Civil War“, што значи дека се случува пред најновите филмови „Одмаздници“.

„Thor: Love and Thunder“ е четвртиот филм посветен на богот на громот, но овој пат ќе имаме и женска верзија на Тор, односно Џејн Фостер, во интерпретација на Натали Портман.

На задоволство на обожавателите на Том Хидлстон, Локи ќе добие истоимена серија, која пристигнува во пролет, во 2021 година.

Она што го знаеме е дека Џереми Ренер повторно ќе го толкува Клинт Бартон во серијата „Hawkeye“, а ќе го добиеме и првиот поглед на младата Кејт Бишоп.

Marvel gi otkri novite superherojski naslovi eve sto ne ocekuva 02

Од филмовите нè очекува „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“, кој, исто така, го потврдува постоењето на мултиверзумот, за кој слушнавме во најновото продолжение на „Spiderman“.

„The Eternals“ ни носи нови ентитети во овој универзум, а меѓу многуте актери се издвојуваат Анџелина Џоли, Салма Хајек и Ричард Маден (познат по улогата на Роб Старк).

„Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings“ ќе се обиде да ги прикаже азиските воени вештини на големото платно.

Marvel gi otkri novite superherojski naslovi eve sto ne ocekuva 03

Последното големо изненадување е појавување на двојниот добитник на Оскар, Махершала Али, кој исто така станува дел од семејството на Марвел. Тој ќе го толкува Блејд, вампирот што претходно го толкуваше Весли Снајпс.

Вака изгледа распоредот:

1-ви мај 2020 година: „Black Widow“

Есен 2020 година: „The Falcon and Winter Soldier“

6 ноември 2020 година: „The Eternals“

12 февруари 2021 година: „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings“

Marvel gi otkri novite superherojski naslovi eve sto ne ocekuva 04

7-ми мај 2021 година: „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“

Пролет 2021 година: „серија Loki“

Есен 2021 година: „серија Hawkeye“

5-ти ноември 2021 година: „Thor 4: Love and Thunder“

Ашера | Црнобело

Би можело да ве интересира:

10 од најдобрите филмови од 2020-та до денес што можеби сте ги пропуштиле Ако сте расположени за акциона комедија, вреди да му дадете шанса на Bullet Trai...
10 романтични комедии што ќе ве опуштат и расположат овој викенд The Proposal, Bridget Jones’s Diary и Why Him? се забавни романтични комедии кои...
10 филмови од 2023 година кои не треба да ги пропуштите Ако не ги изгледавте Barbie и Oppenheimer, време е да го направите тоа. Но, доко...
Кој морничав филм да го изгледате викендов, според хороскопскиот знак? На Лавовите сигурно ќе им се допадне Interview with the Vampire, додека Близнаци...
10 одлични филмови од изминатата деценија кои веројатно сте ги пропуштиле (а вреди да ги изгледате) Ако сте расположени за комедија, дајте им шанса на The Disaster Artist и The Nic...
10 ужасни филмови кои вреди да ги изгледате (и веќе се сметаат за култни) The Room се смета за најлошиот филм на сите времиња кој мора да се изгледа, доде...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg