Песни од дизниевите анимирани филмови кои ќе ви го разубават денот

Оваа година навршуваат 8 децении од снимањето на Снежана и седумте џуџиња, првиот долгометражен анимиран филм на Волт Дизни. Овој филм претставува голем пресврт во филмската индустрија од многу причини.

pesni-od-diznievite-animirani-filmovi-koi-kje-vi-go-razubavat-denot-01.jpg

Филмот е сниман подолго од 3 години. Екипата која била задолжена сочинувала повеќе од 750 уметници, кои направиле повеќе од милион цртежи и од кои за филмот биле употребени само 250.000 илјади.

Роден како адаптација на истоимената бајка од браќата Грим, филмот доживеа огромен успех и сè уште се смета за ремек-дело на седмата уметност.

За 80 години во Дизниевата магична филмска фабрика направени се и снимени повеќе од стотина филмови и секој од нив е проследен со неверојатно добра музика.

А, ова е нашата листа од највесели Дизни песни:

1. „Heigh Ho“ (1937)

2. „Hi-Diddle-Dee-Dee“ (1940)

https://www.youtube.com/watch?v=52xXa9d2qVw

3. „When I See An Elephant Fly“ (1941)

4. „The Work Song“ (1950)

5. „I Wanna Be Like You“ (1967)

https://www.youtube.com/watch?v=JlnFkuHnXtE

Уште 5 песни на следната страна...Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg