Како до рамномерен тен на кожата по летниот одмор?

Деновите поминати на плажа и прекумерното изложување на сонце може да доведат до појава на дамки, односно хиперпигментација, а поствоспалителните хиперпигментациски дамки да бидат уште потемни.

kako-do-ramnomeren-ten-na-kozhata-po-letniot-odmor-02.jpg

Како целосно да се ослободите од пигментите дамки?

Иновативниот Eucerin Anti-Pigment Skin Perfecting серум, содржи Thiamidol за намалување на дамките и спречување на нивното повторно појавување. Се нанесува секојдневно, наутро и навечер, на чиста и добро измиена кожа, а првите видливи резултати ќе ги забележите уште по првите две недели од користење на овој производ.

Серумот на Eucerin ќе ја направи вашата кожа посјајна, помазна и ќе ги покрие и отстрани дамките. Истражувањата спроведени од Eucerin покажаа дека дури 73% од испитаниците забележале дека тенот на кожата им се изедначува, а дури 75% пријавиле дека пигментните дамки целосно им исчезнале од кожата по 12-неделна употреба на Eucerin Anti-Pigment Skin Perfecting серумот.

kako-do-ramnomeren-ten-na-kozhata-po-letniot-odmor-01.jpg

Фактички патентираниот Thiamidol кој го има во овој производ обезбедува изедначување на тенот на кожата. Може да се користи за различни типови на кожа, брзо се впива и ефектот е мазна и негувана кожа.

Важно е да се знае дека сончевите зраци влијаат на кожата дури и во облачните денови и затоа заштита е потребна во текот на целиот ден. Па така овој серум можете да го комбинирате со Eucerin Anti-Pigment Дневен крем со SPF 30 и Anti-Pigment Тониран дневен крем со SPF30  (со прекривен ефект, светла и потемна нијанса) кои нудат и ефикасна заштита од UVA и UVB (SPF 30) и спречуваат формирање на дополнителни пигментни дамки предизвикани од сонцето.

Употребата на крем за сончање со широк спектар на заштита може дополнително да помогне да се спречи хиперпигментација.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg