Калциум - долгорочна инвестиција која е неопходна за најмалите!

Потребата за калциум кај децата зависи од возраста. Исхраната кај деца помеѓу 1 и 3 години треба да содржи 500 мг калциум на ден. Деца помеѓу 3 и 8 години треба да консумираат 800 mg на ден, а постарите деца и адолесценти (9-18 години) дури 1.300 mg (доза за возрасно лице е 1.000 mg).

kalcium-dolgorochna-investicija-koja-e-neophodna-za-najmalite-01.jpg

Зголемената потреба за калциум кај децата е резултат на нивниот активен раст. Дури и исхраната богата со калциум (млечни производи, риба, мешунки) не секогаш обезбедува соодветно ниво на калциум. На пример, една чаша млеко одговара на 60% од потребите на калциум за мало дете, додека тој број е само 20% за тинејџер.

Важно е да се напомене дека соодветниот внес на калциум во детството и адолесценцијата се исплати во иднина, бидејќи таканаречената густина на коскена маса се достигнува околу 30-та година од животот. Калциумот обезбедува јаки коски, намалувајќи го ризикот од фрактура на коските или помали оштетувања. Покрај тоа, детството е период кога се формираат нашите заби.

Недостаток на калциум - хипокалцемија доведува до многу нарушувања во организмот, остеопороза и тетанија, чии знаци вклучуваат чувство на пецкање на врвовите на прстите и околу устата. Подоцнежните симптоми вклучуваат грчеви во мускулите на екстремитетите.

Состојките содржани во препаратот на ТИЕНС:

- Калциумот придонесува за нормално функционирање на мускулите, невротрансмисија, одржување на нормални коски и заби.

- Фосфорот придонесува за одржување на нормалните коски и заби.

- Витаминот Ц придонесува за нормално формирање на колаген за нормално функционирање на коските, 'рскавицата, непцата, забите, функционирањето на нервниот систем, заштитата на клетките од оксидативен стрес.

- Витаминот Д придонесува за нормална апсорпција / искористување на калциум и фосфор, одржување на нормални коски, мускулна функција, нормални заби, функција на имунолошкиот систем.

- Витаминот А придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и има улога во процесот на специјализација на клетките.

- Цинк придонесува за нормален метаболизам на витамин А, придонесува за одржување на нормални коски, функција на имунитет и заштита на клетките од оксидативен стрес.

kalcium-dolgorochna-investicija-koja-e-neophodna-za-najmalite-02.jpg

БАД Тиенс производите се дефинираат како концентрати на природните биолошки активни материи, вклучувајќи ја есенцијалната прехрамбена материја наменета за непосредно земање или вклучување во составот на намирниците.

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА БАД ПРОИЗВОДИТЕ НА ТИЕНС:

- ЕКСКЛУЗИВНИ СЕ, НЕМА ДРУГИ АНАЛОГНИ НА НИВ ВО СВЕТОТ

- НЕМААТ ТЕНДЕНЦИЈА ЗА ТАЛОЖЕЊЕ ВО ОРГАНИЗМОТ И СОДЗАВАЊЕ НА ЗАВИСНОСТ

- НЕ ПРЕДИЗВИКУВААТ АЛЕРГИИ И ДРУГИ БИЛО КАКВИ НЕГАТИВНИ ДЕЛУВАЊА И НЕСАКАНИ ПОЈАВИ

- МОЖАТ ДА СЕ КОРИСТАТ И ЗА ВРЕМЕ НА БРЕМЕНОСТ, ПОД КОНТРОЛА И СПОРЕД ДАДЕНИ УПАТСТВА

- ПРЕПАРАТИТЕ ОВОЗМОЖУВААТ ДА СЕ ОТСТРАНАТ ПРИЧИНИТЕ НА ЗАБОЛУВАЊЕ, СО ШТО СЕ ОВОЗМОЖУВА НА ОРГАНИЗМОТ САМ ДА ГИ ОБНОВУВА И ВОСПОСТАВУВА ПОРЕМЕТЕНИТЕ РАМНОТЕЖИ.

- ГИ СУЗБИВА ПРОЦЕСИТЕ НА РАСТЕЊЕТО НА МЕТАСТАЗИРАНИТЕ ТУМОРИ И ГИ СТАБИЛИЗИРА ФУНКЦИИТЕ НА ОРГАНИЗМОТ.

- СОДРЖАТ ГОЛЕМИ ДОЗИ НА ФОСФОПРОТЕИНИ, КОЛАГЕН, ПОЛИШЕЌЕРИ

-РЕЗУЛТАТИТЕ ОД КОРИСТЕЊЕТО НА ОВИЕ ПРОИЗВОДИ СЕ ЈАВУВААТ ПОСЛЕ 2-3 МЕСЕЦИ КОРИСТЕЊЕ.

За сите подетални информации обратете се во најблиската филијала на Тиенс или на мејл: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и телефон: +38972206155

На социјалните мрежи: Инстаграм и Фејсбук.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg