Шварценегер е економист, Натали Портман - психолог: Што се по струка славните личности?


Шварценегер е економист, Натали Портман - психолог: Што се по струка славните личности?

Колку луѓе познавате кои работат нешто сосема поразлично од она за што студирале?

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-01.jpg

Токму такви има и помеѓу славните личности, кои верувале или не се едуцирале во многу необични и неочекувани области.

Некои од нив, се задржале на она што го учеле, а други пак, од електро инженерство преминале на актерство.

Погледнете кој е првиот избор за професија и во кое поле тргнале да градат кариера овие ѕвезди:

Роуан Аткинсон – диплома по електро инженерство, Oxford Queens College

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-02.jpg

Салма Хајек – специјалист за интернационални односи, Universidad Iberoamericana (Мексико)

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-03.jpg

Лиса Кудроу – диплома по биологија, Vassar College

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-04.jpg

Џејмс Франко – диплома по уметности – филмски департман, University of California

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-05.jpg

Арнолд Шварценегер – диплома по економија, University of Wisconsin

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-6.jpg

Натали Портман – диплома по психологија, Harvard University

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-07.jpg

Бредли Купер – диплома по филологија за англиски јазик, Georgetown University

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-08.jpg

Ема Вотсон – диплома по англиска литература, Brown University

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-09.jpg

Едвард Нортон – диплома по историја, Yale University

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-10.jpg

Кортни Кардашијан – диплома по театарски уметности и шпански јазик, University of Arizona

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-11.jpg

Ева Лонгорија – диплома по наука за кинезиологија, University of Kingsville

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-12.jpg

Дензел Вашингтон – диплома по новинарство, Fordham University

shvarceneger-e-ekonomist-natali-portman-psiholog-shto-se-po-struka-slavnite-lichnosti-13.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Славните личности и нивните деца - копии на нив (фото) Ако сте родител, прекрасно е чувството да видите колку децата личат на вас. ...
Славните мајки откриваат како да се вратите во форма по породувањето Иако има многу трудници кои успеваат да ја одржат својата форма и да не качат мн...
Кога на славните дами ќе им се смачи од префинетиот кетеринг на свечен... И на славните личности очигледно некогаш им се смачува од глумењето дека уживаат...