Загатка: Каде е еврото?

zagatka-kade-e-evroto-povekjeСте виделе маица која чини 97 евра. Но, во моментот во вашиот паричник немало доволно пари па сте позајмиле 50 евра од мајка ви и 50 евра од татко ви.


Или, просто пресметано сте добиле 100 евра:

50евра + 50 евра = 100 евра

Си ја купивте маицата и ви останале 3 евра кусур.

На мајка ви, сте и вратиле 1 евро кусур, на татко ви уште 1 и сте задржале едно евро за себе.  Сега и должите на мајка ви 49 евра и на татко ви 49 евра.

49 + 49 = 98 + вашето 1 евро = 99 евра.

Каде е едното евро кое недостасува?

Би можело да ве интересира:

Тест на личноста: Животното што ќе го видите прво открива какви сте во љубовта Што значи ако видите птица или можеби коњ или...? Тестирајте се какви сте во уло...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg