Квиз: Дали ја преболевте бившата љубов (или тајно копнеете да се помирите)?

Дали сѐ уште не можете да се помирите со фактот дека раскинавте со поранешната љубов или, пак, ви е сеедно? Дали сте ја преболеле и сте подготвени да продолжите понатаму? Тестирајте се...

kviz-dali-ste-ja-prebolele-bivshata-ljubov-ili-kopneete-da-se-pomirite-01.jpg

На сите може да им се случи тешко да го поднесат раскинувањето и да не можат да ја преболат старата љубов. Дали сте и вие меѓу тие луѓе, или, пак, сте расчистиле со минатото и подготвени сте да продолжите понатаму?

Овој краток квиз ќе ви даде увид низ неколку кратки прашања до каде сте на емотивен план и дали сѐ уште треба да работите на тоа да го преболите раскинувањето.

Дали ја преболевте бившата љубов (или тајно копнеете да се помирите)?
 1. 1.
  Ништо, само го тргам погледот и бегам.
  Велам: „Извини, душо, не те видов“ и бегам.
  Се смеам и се извинувам, па останувам да поразговарам.
  Поцрвенувам и бегам, па целата вечер се трудам да ја избегнам.
 2. 2.
  Погледнувам и јас кон неа, а кога ќе ни се сретнат погледите, се насмевнувам.
  Флертувам со сите околу мене, за да ја направам старата љубов љубоморна.
  Самоуверено застанувам до неа и не мрдам до крајот на забавата.
  Ѝ упатувам остар поглед и се вртам.
 3. 3.
  Никогаш. Немам за кого да се дотерувам.
  Секогаш внимавам да изгледам привлечно кога излегувам. Не знам кого може да сретнам.
  Само кога знам дека ќе ја сретнам поранешната љубов.
  Добивам комплименти за изгледот, најверојатно и облеката имала удел.
 4. 4.
  Да. Секој ден се слушаме.
  Понекогаш кога ќе се видиме, застануваме учтиво да поразговараме.
  Не. Зошто да разговараме кога раскинавме?
  Велам „Здраво“ кога ќе се видиме, како и со секој обичен познаник.
 5. 5.
  Велам дека е во ред, но не ми е сеедно.
  Не, зошто да се лутам?
  Да, ако ми се мене пријатели треба да бидат на моја страна.
  Не, со душа чекам да ми кажат нешто ново за неа.
 6. 6.
  Застанувам да се поздравам, но и за да видам одблиску со каква личност ме замениле.
  Се обидувам дискретно да ги видам што прават.
  Застанувам и се поздравувам учтиво.
  Ги превртувам очите и продолжувам понатаму, па им се јавувам на пријателите.
 7. 7.
  Не знам точно, одамна беше.
  Пред неколку недели.
  Пред повеќе од три месеци.
  Мислам дека помина една година... Или повеќе...
 

 Б. С. Б. | Црнобело / фото: freepik.com

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали се заљубувате лесно? Имате срце од камен и тешко им се препуштате на чувствата или се заљубувате уште...
Квиз: Кое е ваше идеално место за летување? Париз, Цирих или Барселона? Море, планина или град кој не сте го посетиле претхо...
Квиз: Дали сте штедач или трошач (и како да се промените)? Дали сте од оние кои платата ја штедат до последниот ден од месецот и секогаш тр...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg