КВИЗ: Дали имате моќ да правите избори кои ве носат на следно ниво во животот?

(Промо. Извор: mk.iqos.com) Дали квалитетот ви е важен пред квантитетот? А напредокот во технологијата? Дали сте вие првите кои ќе ја прифатат најновата иновација?

kviz-dali-imate-mokj-da-pravite-izbori-koi-ve-nosat-na-sledno-nivo-vo-zhivotot.jpg

Пред да прејдеме на следното ниво, ајде да видиме дали ја имате моќта да направите паметни избори кои понатаму го одредуваат квалитетот на вашите животи.

Дали имате моќ да правите избори кои ве носат на следно ниво во животот?
 1. 1.
  Поставувате јасни, остварливи цели и креирате детален план за да ги постигнете
  Поставувате амбициозни цели без конкретен план
  Поставувате нејасни цели без одредена временска рамка или план
  Не поставувате цели, живеете во сегашноста и во секој ден како што доаѓа
 2. 2.
  Многу - активно барате и прифаќате нови технологии за подобрување на вашиот живот
  Донекаде - подготвени сте да пробате нови иновации, но прво сакате да видите јасни придобивки
  Неутрален/неутрална - внимавате со новите технологии и претпочитате да се држите до она што го знаете
  Не сте отворени - претпочитате традиционални методи и се спротивставувате на користење на нови технологии
 3. 3.
  Технологијата е моќна алатка која може значително да ја подобри продуктивноста и целокупното задоволство
  Технологијата има свои употреби, но не мора да заштедува време или да го подобри квалитетот на животот
  Технологијата понекогаш може да го совлада и одвлече вниманието, што доведува до пад на квалитетот на животот
  Верувате дека традиционалните методи се посигурни и поефикасни отколку потпирањето на технологијата
 4. 4.
  Способности за ефикасност и заштеда на време
  Кориснички прегледи и препораки
  Цена и достапност
  Запознавање со технологијата и леснотија на користење
 5. 5.
  Во голема мера ја мотивира и поттикнува вашата решеност да ги постигнете целите
  Ви дава одредена мотивација, но вашиот нагон првенствено доаѓа од внатре
  Нема значително влијание врз вашата мотивација да ги следите вашите цели
  Никогаш не сте биле дел од заедница со истомисленици

Би можело да ве интересира:

Квиз: Колку сте млади во душа? Дали сте дете во душа или вашата душа има повеќе од 50 години? Колку младо се чу...
Квиз: Што ви се јаде во моментов? Ви се јаде нешто во моментот, а не знаете што? Можеби не сте премногу гладни, но...
Квиз: Како ја изразувате љубовта? Како наједноставно ја покажувате љубовта? Дали го правите тоа преку гестови, под...
Квиз: Дали се заљубувате лесно? Имате срце од камен и тешко им се препуштате на чувствата или се заљубувате уште...
Квиз: Кое е ваше идеално место за летување? Париз, Цирих или Барселона? Море, планина или град кој не сте го посетиле претхо...
Квиз: Дали сте штедач или трошач (и како да се промените)? Дали сте од оние кои платата ја штедат до последниот ден од месецот и секогаш тр...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg